Genåbning af svømmehal er forsinket

Efter planen skulle svømmehallen åbne den 3. oktober, men det kommer ikke til at ske, da man er forsinket med renoveringsarbejdet.

Genåbning af svømmehal er forsinket
Renoveringen af Kalundborg Svømmehal bliver forsinket.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Svømmehal er under renovering, og har været det siden slutningen af april 2022. Efter planen skulle svømmehallen åbne den 3. oktober, men det kommer ikke til at ske, da renoveringen bliver forsinket.

Renoveringen af Kalundborg Svømmehal bliver forsinket. Oprindeligt skulle Kalundborg Svømmehal være under renovering fra 29. april til 3. oktober, men meldingen fra Kalundborg Kommune er nu, at svømmehallen først kan åbne op igen den 14. november.

Ifølge kommunen er der udfordringer i renoveringen af betonkonstruktionen, der ikke kunne ses, inden man åbnede op. På investeringsoversigten var der afsat fire mio. kr. til renoveringen, og kommunalbestyrelse frigav pengene i januar 2021. Renoveringen blev dog udskudt efter dialog med de klubber, der er aktive i svømmehallen. Man gik derfor i gang i slutningen af april, men først senere i forløbet har man fundet ud af, at man ikke kunne overholde tidsplanen af renoveringen.

De stigende priser igennem det seneste år har sammen med de ekstra uforudsete udgifter betydet en forventet samlet merudgift på cirka 2,5 millioner kroner.

Dialogmøde med foreninger

Torsdag aften var der møde med de foreninger, der benytter svømmehallen ofte. Her blev der orienteret om forsinkelsen og om, hvad der gøres for at indhente noget af forsinkelsen. Kalundborg Svømmeklub har bl.a. spurgt ind til mulighederne for at åbne det lange svømmebassin, før springbassinet er tilbage i drift. Det er desværre ikke muligt, oplyser Kalundborg Kommune, da de tekniske anlæg i svømmehallen hænger sammen således, at man ikke kan åbne for ét bassin, men have et andet lukket. Derudover er der også tørretid på fliserne mv. i bassinet, og overholdes den ikke, frafalder garantien. Det vil derfor ikke kunne lade sig gøre, at benytte de to andre bassiner i svømmehallen grundet fugtigheden i lokalet.

Til mødet var flere fra kommunen til stede, herunder Rune Frimann Larsen fra Vej, Ejendom og Affald, der ridsede den nye tidsplan op på mødet. Han fortalte bl.a., at der arbejdes sammen med entreprenøren om, at få indhentet noget af tiden. En mere detaljeret og opdateret tidsplan blev forelagt klubberne på mødet, så de har mulighed for, at planlægge deres aktiviteter efter den.

”Den nye tidsplan siger, at man igen kan hoppe i vandet i Kalundborg Svømmehal den 14. november. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at der ikke sker andre uforudsete ting, men vi tror på, at det er realistisk,” siger han.

Alle de relevante klubber, der også var mødt op til mødet torsdag aften, bliver fremadrettet informeret én gang om ugen således, at de kan følge med i, hvis der er yderligere forsinkelser, eller måske glædeligt kan få besked om, at man er foran med arbejdet, og at svømmehallen således åbner før planlagt.

Teknik- og Miljøudvalget blev orienteret om omfanget af forsinkelsen på deres udvalgsmøde torsdag aften.

Del