Går i kamp for at skabe en ny indkøbsmulighed

Sidst i november sidste år lukkede Daglig’ Brugsen i Rørby, da Coop ikke længere mente, at den var en rentabel forretning. Det ser mange som et stort tab for lokalområdet, og nu vil man forsøge at skabe en mulighed for at åbne en ny indkøbsmulighed i området.

Går i kamp for at skabe en ny indkøbsmulighed
Et sted mellem 60 og 70 borgere var mødt op til borgermødet mandag aften. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lokale borgere fra Rørby vil forsøge at samle penge ind og købe bygningen, hvor Daglig’ Brugsen i Rørby tidligere lå, for derefter åbne en Min Købmand, de afholdte i den forbindelse borgermøde mandag aften, og opbakningen var stor.

Et sted mellem 60 og 70 borgere var mødt op til borgermødet mandag aften for at høre om mulighederne i forhold til at åbne en Min Købmand, hvor Daglig’ Brugsen i Rørby tidligere lå.

”Der var mødt mange flere op, end vi havde regnet med, og det er vi selvfølgelig glade for. Vi vidste jo slet ikke, hvor mange vi var. Vi var mellem 60 og 70 mennesker, hvilket er et rigtig fint fremmøde. Der var stor opbakning til at gå videre med projektet,” fortæller Kim Rørsø Trosbjerg, der er en af initiativtagerne bag projektet med en Min Købmand i Rørby.

Sidst i november sidste år lukkede Daglig’ Brugsen i Rørby, da Coop ikke længere mente, at den var en rentabel forretning. Det ser mange som et stort tab for lokalområdet, og nu vil Cecilie Jedig Fleron og Kim Rørsø Trosbjerg, begge borgere i Rørby, forsøge at skabe en mulighed for at åbne en ny indkøbsmulighed for beboere i Rørby området.

Har brug for en vurdering af ejendommen

Kim Rørsø Trosbjerg fortæller, at de gerne vil sælge anparter, og at de, efter borgermødet, går videre med projektet

”Det er planen. Vi har fået to mere med i styregruppen, dvs. vi er nu fire. Vi vil gerne være flere, men det kommer forhåbentlig. Næste step er at få fat i Coop for at få en nøgle, så vi kan komme ind og se ejendommen. Derudover vil vi meget gerne have et firma til hjælpe os med at vurdere ejendommen for at finde ud af, om den er værd at sætte i stand. I så fald også finde ud af, hvad kan vi få ejendommen til, og hvad det vil koste at lave den i stand,” fortæller han.

Endnu et borgermøde

Styregruppen bag projektet afholder endnu et borgermøde om en måneds tid.

”Til den tid har vi forhåbentlig noget med afklaring om de forskellige ting, men det er i hvert fald sikkert, at vi er mange, der gerne vil have åbnet en indkøbsmulighed i Rørby igen,” siger Kim Rørsø Trosbjerg.

Har man mulighed for at hjælpe med en vurdering af ejendommen, er man meget velkommen til at kontakte Kim Rørsø Trosbjerg på tlf.nr. 31107002.

Del