Går forrest i kampen mod mobning

Kirke-Helsinge Skole har et mål om, at styrke trivslen, og forbygge og håndtere mobning på skolen.

Går forrest i kampen mod mobning
Igennem et forløb med Skolestyrken har Kirke-Helsinge Skole sat bedre skoletrivsel på programmet.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Igennem et forløb med Skolestyrken har Kirke-Helsinge Skole sat bedre skoletrivsel på programmet. I løbet af indsatsen har skolen opnået flere værktøjer til, at forebygge og håndtere mobning. Det skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse tirsdag.

Kirke-Helsinge Skole har et mål om, at styrke trivslen, og forbygge og håndtere mobning på skolen. De har derfor indgået i et forløb med Skolestyrken, som er et nyt skoletrivselsprogram, skriver Kalundborg Kommune.

”Det er så vigtigt, at styrke de indsatser, som Kirke-Helsinge Skole gør for eleverne og fællesskabet i hverdagen. Igennem et skoletrivselsprogram kan skolen blive endnu klogere på, at tænke trivsel ind i undervisningen. For når eleverne trives, så styrker det også deres personlige og sociale udvikling,” siger skolebestyrelsesformand Mette Jones.

Skoletrivselsprogrammet er udviklet af ”Alliancen mod mobning”, der består af Børns Vilkår, Mary Fonden og Red Barnet.

Bygger videre på indsats

Ifølge Kalundborg Kommune har skolestyrken taget udgangspunkt i Kirke-Helsinge Skoles nuværende arbejde med klassetrivsel, forebyggelse og håndtering af mobning. Med udgangspunkt i det arbejde, som skolen allerede gør, har Skolestyrken bygget videre på deres indsats.

”I stedet for at udpege mobbere og ofre, og forsøge at slukke mobbebrande, skal vi styrke fællesskabet og trivslen i klasserne som helhed. Det går nemlig ud over alle i klassen, hvis der er mobning, og derfor må alle inddrages for at skabe en mobbefri klassekultur,” fortæller konstitueret skoleleder på Kirke-Helsinge Skole, Vibeke Johansen.

Kalundborg Kommune fortæller, at Kirke-Helsinge Skole har arbejdet med et særligt fokus på de voksne rollemodeller. I den forbindelse blev der set på trivslen på alle klassetrin og specifikt i elevrådet. Igennem forløbet med Skolestyrken, blev der uddannet fem ressourcepersoner, som skal hjælpe det øvrige personale med, at fremme trivsel og håndtere mobning.

Nu står Kirke-Helsinge Skole med et helt klart beredskab, og alle ansatte ved præcis, hvad deres rolle er i forhold til at håndtere mobning. Skolen har indtil videre oplevet en positiv fremgang af indsatsen og dens virkning blandt personalet. Arbejdet med trivslen igennem Skolestyrkens tilgange skal fortsætte ind i skoleåret 2022/2023, oplyser Kalundborg Kommune.

Del