Går du med en skuespiller i maven?

Når KAT laver byspil i Gryden er der tradition for, at alle der vil være med også får en rolle."

Går du med en skuespiller i maven?
Lørdag den 21. januar inviterer Kalundborg Amatør Teater (KAT) til audition til stykket ’Sommer i Tyrol. Arkivfoto fra tidligere byspil: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I morgen lørdag den 21. januar inviterer Kalundborg Amatør Teater (KAT) til audition til sommerens store friluftsforestilling ’Sommer i Tyrol, der spilles i Gryden på Møllebakken i Kalundborg.

Der har været lavet friluftteater/byspil i Gryden på Møllebakken i Kalundborg hvert år siden 1985 – kun afbrudt af de to somre med COVID-19 restriktioner. I år spiller Kalundborg Amatør Teater ’Sommer i Tyrol’, som flere af den lidt ældre generation nok husker med bl.a. Dirch Passer, Susse Wold og Ove Sprogøe i hovedrollerne i filmen, der blev indspillet i 1964.

Sommer i Tyrol er historien om kroen “Den hvide hest”, som overtjeneren Leopold styrer effektivt. Kun kærligheden giver Leopold problemer. Han er håbløst forelsket i ejeren, Josepha, som desværre er mere optaget af forretningen. Et nyt hold turister ankommer til kroen - med dem en masse fortrædeligheder, forviklinger og romancer.
Kejser Franz Joseph ankommer ydermere uventet til kroen.

Hvad skal der ske til auditionen:

Alle fremmødte skal lave en skuespil-, danse- og sangprøve. Alt foregår i en afslappet og hyggelig atmosfære, hvor der også skal være plads til gode grin – sammen.

  • Skuespilprøven: I små hold prøves der små scene fra Sommer i Tyrol og en dramaleg.
  • Danseprøven: Der prøves i små hold i enkelte serier og dansetrin.
  • Sangprøven: Der skal aflægges en sangprøve, hvor der skal synges solo.

Hvem kan få roller i ”Sommer i Tyrol”:

Når KAT laver byspil i Gryden er der tradition for, at alle der vil være med også får en rolle. Til auditionen ser vi, hvem der passer bedst ind til de forskellige roller,” fortæller Klaus Vig Ødegaard, der er er instruktør på stykket.

Der er premierer på Sommer i Tyrol fredag den 18. august. Auditionen finder sted lørdag den 21. januar kl. 13 -17 på Skolen på Herredsåsen, i aulaen i hus 2.

Del