Går af som næstformand

Den tidligere næstformand har valgt selv at gå, skriver hun på sin Facebookside.

Går af som næstformand
Henriette Ergemann fra Nye Borgerlige har trukket sig fra posten som næstformand i partiet. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Henriette Ergemann fra Nye Borgerlige skal ikke længere bestride næstformandsposten i partiet. En post, som hun ellers netop har fået for blot to uger siden. Den tidligere næstformand har valgt selv at gå, skriver hun på sin Facebookside. Vejle Amts Folkeblad har tidligere på dagen skrevet, at det sker efter pres fra Hovedbestyrelsen, der havde møde søndag aften.

Som I nok allerede har læst i medierne, så trækker jeg mig som næstformand for Nye Borgerlige. Den seneste uge har været sindssyg hård for mig, min familie og for det parti, jeg holder så meget af.  Jeg er en holdspiller ind til benet, og det sidste jeg ønskede var at skade partiet, og at nogle gamle udtalelser står i vejen for det vigtige arbejde, vi har for et friere Danmark. Den kamp er langtfra slut og den slipper jeg på ingen måde, tværtimod. Beslutningen er min, og jeg er ikke blevet væltet af Hovedbestyrelsen, hvilket slet ikke er muligt, da jeg er valgt af medlemmerne. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at presset fra medierne har været massivt og ødelæggende for mig,” skriver Henriette Ergemann bl.a. på sin Facebookside mandag morgen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har Nye Borgerliges hovedbestyrelse på et krisemøde besluttet, at Henriette Ergemann ikke kan bestride rollen som næstformand i partiet grundet tidligere kontroversielle udtalelser på sociale medier. Men en hovedbestyrelse har dog ikke mandat til direkte at afsætte næstformanden. Henriette Ergemann var da også medlemmernes klare valg, da hun for 14 dage siden blev valgt som næstformand for partiet på det ekstraordinære landsmøde i Fredericia.

De gamle udtalelser, som Henriette Ergemann henviser til i sit opslag, er udtalelser fra 2020, hvor hun bl.a. skriver: "den sindssyge kælling" om Karen Hækkerup i forbindelse med, at generalsekretæren i en video fortalte, at Unicef var i gang med at indkøbe sprøjter, så børn kunne blive vaccineret mod Covid-19. Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn, skrev Henriette Ergemann ydermere. Hun har dog efterfølgende undskyldt udtalelserne.

Del