Gang i noget stort

Drømmen er et sammenhængende naturområde, der giver mere plads og flere lyst til at hænge ud ved vandet. Derfor er der lagt billet ind hos Underværker, hvor man kan stemme på lige præcis dette projekt.

Gang i noget stort
Lige nu er der roligt på vandet i Surfsøen i Bregninge, men det betyder ikke, at der intet sker. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lige nu er der roligt på vandet i Surfsøen i Bregninge, men det betyder ikke, at der intet sker. Faktisk sker der en masse. Kulturforeningen AMFI har sammen med VWSK sat gang i arbejdet med at udvikle rammerne omkring badebroen og wakeboard kablet. Drømmen er et sammenhængende naturområde, der giver mere plads og flere lyst til at hænge ud ved vandet. Derfor er der lagt billet ind hos Underværker, hvor man kan stemme på lige præcis dette projekt.

Sammen med Lokale og Anlægsfonden og Biotope Arkitekter bliver der lavet forslag til de fedeste faciliteter, men uden penge på lommen sker der ikke ret meget. Derfor kan du stemme på projektet hos Underværker, og være med til at sikre, at de første midler kommer ind. Vi skal have mange stemmer og gode kommentarer - så spred ordet,” lyder det på Surfsøens Facebookside.

Vil åbne op for flere

Surfsøen i Bregninge vil åbne det fantastiske natur- og søområde op for flere mennesker, planter og dyr. De vil etablere et hub for vandsport, friluftsliv og natur med afsæt i de mange brugere af området og i progressive wakeboard- og surffællesskaber. Der skal etableres støttefaciliteter, så flere kan tage del i områdets aktiviteter og fællesskaber, samtidig med at biodiversiteten vokser i de gamle grusgrave.

Vi vil skabe de bedste rammer for mennesker, der vil opleve naturen gennem kulturevents, vandsport og friluftsaktiviteter. Siden 2011 har Kulturforening AMFI-Vestsjælland givet adgang til det efterladte grusgravsområde og holdt koncerter på den store amfiscene. Med afsæt i projektet ‘Surfsøen’ 2021-23 er der opbygget vandsportsfaciliteter og et stærkt organiseret vandfællesskab med Vestsjællands Wake og Surf Klub. Projektet skal realiseres på Kulturforeningen AMFI’s område i de gamle grusgrave i Bregninge,” skriver de om deres projekt på undervaerker.dk

Projektet organiseres af Kulturforeningen AMFI-Vestsjælland. Foreningen er ejer og forpagter af naturområdet og sikrer vedligehold og adgang. Projektet samskabes med Vestsjællands Wake og Surf Klub, som driver og udvikler vandsportsaktiviteter i søen og organiserer vandsportsevents.

De mange børn og unge der bruger området som hangout og vandaktiviteter får bedre rammer at mødes i og tage flere venner med. Vestsjællands Wake og Surf Klub og outdoor ungeklubben får smukke og funktionelle rammer for vandaktiviter og events. Badegæster med eller uden SUP får en enkel tilgang til vand. Hundeluftere, koncertgængere, lokale skoler og institioner, fuglefolk mfl. får adgang til et større område,” skriver de endvidere om projektet.

VWSK Surfsøen har et samlet budget til projektet på 1.750.000 kr., og har ansøgt om 1.200.000 kr. til at realisere projektet.

Stem på projektet på linket herunder således, at de kan få bevilget penge. https://undervaerker.dk/.../amfi-friluftshub-surfsoen-2-0

Del