Gamle billetkontorer rives ned - skal give plads til ny el-færge

Billetkontorerne, som efterhånden er omkring 40 år gamle, er tidligere blevet brugt mens både DSB og Molslinjen havde færgefart til Århus.

Gamle billetkontorer rives ned - skal give plads til ny el-færge
Der er snart ikke meget tilbage af de omkring 40 år gamle billetkontorer, der tidligere har været anvendt af både DSB og Molslinjen., Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Samsølinjen indsætter en helt ny elfærge først i 2025. Derfor er ombygning af færgeleje og opmarchplads gået i gang. Det betyder bl.a. at de meget gamle billetkontorer nu rives ned.

Umiddelbart efter den 1. januar 2025 indsætter Samsølinjen en helt ny elfærge mellem Kalundborg og Samsø. Det betyder en lang række af ændringer på Kalundborg Havn, bl.a. skal de mange isotankcontainere, der er opstillet ud mod Østre Havnevej, vige pladsen for et nyt opmarchområde. Containerne flyttes længere ind på pladsen så der bliver plads til fire opmarchbaner, og et tidligere anvendt færgeleje på kaj 3 skal bygges om for at give plads til den nye elfærge.

Arbejdet med at omdanne området er netop sat i gang og de gamle billetkontorer som liger helt ud til Østre Havnevej er ved at blive revet ned.

Billetkontorerne, som efterhånden er omkring 40 år gamle, er tidligere blevet brugt mens både DSB og Molslinjen havde færgefart til Århus.

”De har stået der i alle de år jeg har været her, og det er efterhånden mange og de er meget nedslidte,” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen, og fortsætter, ”Vi kiggede på om det kunne betale sig at renovere det gamle men det kan det ikke, derfor bliver alt nu fjernet og så skal der efterfølgende bygges en helt ny indtjekningsportal mangen til det anlæg der findes hos Molslinjen på Odden og i Århus.”

Arbejdet med at få ryddet hele den gamle indtjekningsportal er lagt i hænderne på det lokale nedbrydningsfirma Bilstrup, som var billigst da opgaven blev udbudt.

"Vi er glade for, at det er et lokalt firma som står for opgaven, vi vil gerne bruge lokale firmaer hvor det giver mening," siger Bent Rasmussen. 

Tyrfing

Den nye elfærge til Samsølinjen bygges lige nu på Cemre-værftet i Tyrkiet. Den er 116,8 meter lang, og har en kapacitet på 600 passagerer og 188 biler.

Færgen får batterier på 3,8 MWh, som kan lades helt op på ca. 20 minutter, har Samsølinjen tidligere oplyst.

Samsølinjens elfærge har også allerede fået et navn, valget er faldet på et gammelt navn - Tyrfing.

Del