Gallafest bør blive en tradition

Da eleverne trådte ind på skolen var det via en rød løber, og skolens bibliotek var smukt pyntet med blomster, lyskæder og ikke mindst de nydeligt dækkede borde.

Gallafest bør blive en tradition
Skolens elevråd har længe ønsket at afholde en fest for 8. og 9. årgang, og festen var en stor succes for både eleverne og lærerne.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Sidste torsdag afholdte eleverne på Svebølle Skole gallafest fyldt med priser, sang og ikke mindst dans. Skolens elevråd har længe ønsket at afholde en fest for 8. og 9. årgang, hvilket endelig blev til virkelighed. Festen var en stor succes for både eleverne og lærerne.

Den sidste torsdag i februar var eleverne på Svebølle Skole mødt op i deres flotteste outfits til en festlig aften med priser, sang og ikke mindst dans. Pigerne var iført smukke, unikke lange kjoler og elegante stiletter, mens drengene var klædt i stilrene jakkesæt. Lærerne deltog naturligvis også i festlighederne iklædt deres fineste puds - både kjoler og jakkesæt.

”Det er fedt at se alle gå ’all in’ med kjoler og jakkesæt, da det ikke er sådan vi ser hinanden til hverdag,” fortæller Maja Eskildsen fra 9.y.

Da eleverne trådte ind på skolen var det via en rød løber, og skolens bibliotek var smukt pyntet med blomster, lyskæder og ikke mindst de nydeligt dækkede borde. Eleverne havde selv mulighed for at vælge deres siddepladser for aftenen, hvilket skabte en tryg og hyggelig atmosfære, hvor elever fra begge årgange kunne blande sig på tværs af klasserne og dermed opbygge nye relationer: ”Festen satte meget fokus på det sociale samvær, hvilket efterfølgende har givet en ro på tværs af klasserne,” fortæller Mikael Petersen fra 8.b dagen efter, og hans kammerat fra 8.a, Sigrid Meldahl Kasler, er enig: ”Jeg synes, at galla er en god mulighed for at få årgangene tætter på hinanden.”

Gallafest bør blive en tradition

Under tallerknerne var der blevet lagt en lille stemmeseddel, hvor eleverne havde mulighed for at stemme på de mest værdige kandidater i forskellige kategorier som ”Prom King”, ”Prom Queen”, ”Bedste Outfit Pige”, ”Bedste Outfit Dreng” og ”Årets Par”. Da alle, inklusiv lærerne, havde stemt, blev stemmerne talt op, og vinderne blev offentliggjort. Her blev de fejret med bannere, kroner og diademer.

Elevrådet havde sørget for en Photo Booth, hvor de unge fik taget en masse sjove og flotte billeder. Under hele aftenen blev der spillet musik, som eleverne nød at spise til, danse til og ikke mindst synge til. Selv om der ingen aktiviteter var planlagt på forhånd, formåede eleverne alligevel at arrangere både limbo og en dansekonkurrence, hvor også lærerne deltog.

Svebølle Skole ser frem til, at denne form for arrangement vil blive en tradition fremadrettet og opfordrer andre skoler til at gøre det samme

”Det burde blive en tradition at afholde galla på Svebølle Skole,” siger Sofie Melchiorsen fra 9.x.

Eleverne fra de to årgange sender en stor tak til elevrådet på Svebølle Skole, som gjorde festen til virkelighed.

Del