Gak og løjer på Cirkusskolen

Onsdag eftermiddag slog cirkusskolen dørene op for en helt ny sæson ved en festlig åbning i UngKalundborgs nye cirkustelt.

Gak og løjer på Cirkusskolen
Kim Kenneth er ny cirkusdirektør i Cirkus O'Laiski, der er UngKalundborgs cirkusskole. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag eftermiddag var der åbningsfest hos Cirkus O'Laiski i Kalundborg, og der var rig mulighed for at prøve at gå på stylter, gå på bolde, lave numre med hulahopringe, trylle og meget mere.

Cirkus O'Laiski er UngKalundborgs cirkusskole, og onsdag slog cirkusskolen dørene op for en helt ny sæson ved en festlig åbning for børn og unge mellem 3. klasse og 18 år.

Cirkusskolen bød på is og sodavand, og man kunne se og prøve forskellige former på artisteri. Derudover var den nye cirkusdirektør, Kim Kenneth, der selv er tryllekunstner, og har optrådt i cirkus i hele Europa, også at finde i det nye cirkustelt onsdag eftermiddag.

Undervisning af børn er da heller ikke helt nyt for Kim Kenneth, da han på sine rejser rundt i verden fra tid til anden har undervist børn i tryllekunst m.m.

”Vi har undervist, når vi har rejst rundt i verden, så det er ikke helt nyt for mig, og jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg var blevet mæt af at rejse, det lyder lidt underligt, men det bliver man efter 34 år, så nu har vi boet de sidste to år i Bjerge, og laver da også stadig trylleshow, bare ikke de lange kontrakter længere,” fortæller Kim Kenneth.

Udover at trylle, er Kim Kenneth også Pierrot i Tivoli Friheden i Aarhus, og altså nu også cirkusdirektør på deltid.  

”Vi er i Kalundborg og én gang om ugen i Gørlev, men måske vi også kommer andre steder i kommunen på sigt. Vi er tre instruktører, Martha der står for comedy delen, herunder klovneri, Jessica, der laver balance m.m. og så mig, der tryller,” fortæller den nye cirkusdirektør, og fortsætter: "Jessica er faktisk født og opvokset i en cirkusfamilie og er fra Italien."

Som tilfældet er i dag, kommer det hele til at foregå i cirkusskolens nye cirkustelt på Skovbrynet 51 i Kalundborg. Det er i øvrigt gratis at gå i cirkusskole.

Del