Gå trygt til stemmeboksen

COVID-19 kan, ifølge flere eksperter, få indflydelse på valgdeltagelsen ved KV 2021.

Gå trygt til stemmeboksen COVID-19 kan, ifølge flere eksperter, få indflydelse på valgdeltagelsen til KV 2021, og i Kalundborg Kommune gør man derfor sit til, at den enkelte borger føler sig tryg ved, at afgive sin stemme den 16. november.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19 kan, ifølge flere eksperter, få indflydelse på valgdeltagelsen til KV 2021, og i Kalundborg Kommune gør man derfor sit til, at den enkelte borger føler sig tryg ved, at afgive sin stemme den 16. november, hvad enten det er ved, at gå fysisk til stemmeboksen, eller ved at brevstemme.

Vi ved det alle sammen - stemmesedler, der går fra den ene hånd til den næste, et lille rum med en blyant, der skifter hånd mellem flere tusind mennesker på få timer. For ikke at tale om den lange kø ved valgstedet i spidsbelastningstimerne. Men Kalundborg Kommune vil, at alle borgere føler sig trygge ved at afgive deres stemme, og man har derfor truffet sine forholdsregler.

”Lige nu er der jo ikke nogle egentlige retningslinjer at følge, men vi lader sund fornuft råde, og gør, hvad vi kan for, at alle skal føle sig trygge ved at stemme. Vi har appelleret til, at man undgår spidsbelastningstimerne hvis muligt ligesom, at de, der skal brevstemme, benytter sig af tidsbestillingen i Borgerservice således, at man undgår kø, når man skal brevstemme. Derudover sørger vi for, at markere den rette afstand mellem folk med klisterbånd på gulvene, vi tilbyder mundbind, hvis der er nogle, der har det bedst med at have det på, og ikke selv har det med. Der vil være løbende afspritning på valgstederne, ligesom der selvfølgelig er sprit tilgængeligt,” fortæller Mads Damkjær, der er kommunikationschef ved Kalundborg Kommune.

Tag kuglepennen med i lommen

Kalundborg Kommune opfordrer endvidere til, at borgerne selv tager deres blyanter eller kuglepenne med, når de skal afgive deres stemme til KV 2021 den 16. november.

Reglen er, at krydset skal være sat klart og tydeligt, men man må gerne tage sin egen med. Man skal selvfølgelig tage en almindelig kuglepen med, der skriver sort eller blå eller en tydelig blyant. Man skal ikke komme med barnebarnets lyserøde glimmer tusch eller sin overstregningspen,” siger Mads Damkjær, og slutter ”Selv om der ikke er en officiel pandemi for tiden, skal det stadig være trygt for alle, at komme til stemmeboksen.”

Del