Gå på kunstopdagelse i pinsen

Traditionen tro slår en mangfoldighed af udstillingssteder dørene op for alle kunstinteresserede i pinsedagene. 

Gå på kunstopdagelse i pinsen Traditionen tro slår en mangfoldighed af udstillingssteder dørene op for alle kunstinteresserede i pinsedagene. Her fra værftet i Havnsø, som også i år åbner dørene til kunstudstilling i pinsen. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Traditionen tro slår en mangfoldighed af udstillingssteder dørene op for alle kunstinteresserede i pinsedagene, der falder den 4.-6. juni. Men inden da slår Kalundborg Bibliotek ligeledes dørene op for kunstnere, der her kan hænge noget af deres kunst op på biblioteket således, at man får en lille forsmag på, hvad der venter i pinsen.

Såvel professionelle som amatører udstiller deres værker i værksteder, gallerier og private hjem overalt på Midt- og Vestsjælland i forbindelse med Kunst i pinsen. Derudover har kunstnerne hængt et udvalg af deres kunst op på Kalundborg Bibliotek. Udstillingen er en tradition, og fungerer som en reklamesøjle for Kunst i pinsen. Udstillingen vil stå frem til den 3. juni.

Kunst i pinsen 2022 foregår i dagene 4., 5. og 6. juni kl. 11-17. I alt samarbejder syv kommuner: Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Lejre, Roskilde, Ringsted og Sorø. 31 udstillingssteder fra Kalundborg Kommune er tilmeldt Kunst i pinsen, og 15 af dem er repræsenteret i optakt-udstillingen på Kalundborg Bibliotek.

Et samlet overblik kan findes på: www.kunstipinsen.dk ligesom Kunst i pinsen ydermere har en app, hvor man kan planlægge sin rute.

Kunst i Pinsen oprindelsen

Kunstdage i Pinsen er et populært begreb i det midt- og vestsjællandske kulturlandskab. Godt og vel hundrede kunstnere og udstillingssteder åbner hvert år dørene for gæster fra nær og fjern til glæde for både sig selv og de besøgende.

Kunstdage i Pinsen har eksisteret siden 2002. Det var oprindeligt Kultursekretariatet i det tidligere Vestsjællands Amt, der arrangerede. Inspirationen kom fra Odsherred, hvor Odsherreds Kunstdage allerede dengang var en succes. Amtets Kultursekretariat var omdrejningspunktet, der modtog materiale fra kunstnerne, tog sig af trykning af pr-materiale og distribuerede dette såvel lokalt som til hele landet og det nærmeste udland.

Del