Gå på kunst opdagelse hele pinsen

Man er sikret ”en på opleveren”, hvis man har lyst til at snuse til den lokale eller regionale kunstproduktion.

Gå på kunst opdagelse hele pinsen I Ubby har Rasa Dzimidaviciute Olesen åbnet sine atelierdøre til Kunstdage i Pinsen. Og tilstrømningen plejer at være stor for at opleve de flotte malerier. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Knapt 200 Midt- og Vestsjællandske gallerier og kunstneres private værksteder åbner op for interesserede gennem hele pinsen. Det er ganske gratis og der garanteres mange spændende udstillingssteder.

Gennem en årrække har syv sjællandske kommuner gennemført projektet ”Kunst i Pinsen” og i år er ingen undtagelse. I Roskilde, Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø kommuner medvirker en myriade af åbne kunstværksteder og gallerier. De kunstneriske udtryk er lige så mangfoldige og mangeartede, som kunstnerne er forskellige, og der er derfor sikret ”en på opleveren”, hvis man har lyst til at snuse til den lokale eller regionale kunstproduktion. I Kunst i Pinsen sættes fokus på den enorme rigdom af udtryk, der er her i området, og næsten 200 kunstnere og gallerier har i år valgt at deltage. Alene i Kalundborg Kommune er der 33 kunstnere som deltager.

Dørene bliver slået op i pinsedagene, d. 4-6. juni kl. 11-17

De 33 kunstnere i Kalundborg Kommune er spredt ud over hele området, man kan fx besøge trædrejer Einer Solvang på Sønderstrandsvej på Asnæs.

På det yderste Røsnæs på Beskesvej 8 er der mulighed for at besøge keramiker Annie Bech Poulsen og i den anden ende af kommunen i Havnsø udstiller Michael Reinhardt sin egen kunst. I år udvides udstillingen med billedkunst af partneren Brit Caroline Pallesen.

Reersø Galleriet er også et oplagt sted at besøge, udstillingen viser mange slags kunsthåndværk samt skulpturer og malerier. Galleriet ligger på Strandvejen 50.

I selve Kalundborg by kan kunstinteresserede bl.a. besøge Atelier Munkesø, Munkesøgade 3, Bispegården, Kunstnerhuset, Kordilgade 56 og Galleri Kordel, Kordilgade 13.

Konkurrence

Pinsedagene byder på mange gode og inspirerende kunstoplevelser ud hos de mange udstillere. Er du en af de mange besøgende, kan du deltage i lodtrækningen om et gavekort til indkøb af kunst. Alt, hvad du skal gøre, er at dele en god kunstoplevelse fra pinsedagene på facebooksiden for Kunst i pinsen, og så trækkes der lod efterfølgende.

Kunst i Pinsens facebook: www.facebook.com/kunstipinsen

Udstillinger af såvel amatører som professionelle

Der er ikke tale om en censureret udstilling – såvel amatører som professionelle deltager. Det betyder naturligvis, at man som gæst kan møde både den helt store kunst og det spirende talent. Det overvejende indtryk fra efterfølgende evalueringer er, at de varierede indtryk – i sammenhæng med gode samtaler om kunst i almindelighed – sender gæsten videre ud i pinselandet med en god oplevelse og lyst til at vende tilbage næste år!

Kunstdage i Pinsen har eksisteret siden 2002.

Læs mere på www.kunstipinsen.dk

Del