Fyrværkeri afslørede narkobilist

Fyrværkeri afslørede narkobilist

Af Jens Nielsen

To mænd på henholdsvis 23 og 24 år blev sent tirsdag aften sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven samt for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Tirsdag aften kl. 23.59 fik politiet en anmeldelse om, at nogle mænd affyrede fyrværkeri ved arresten, Slotsvænget i Kalundborg.

De var formentlig kommet til stedet i en personbil, som politiet senere fandt kørende i området ved Torvet og Volden i Kalundborg. Bag rattet sad en 24-årig mand fra Svendborg, der medbragte en 23-årig mand fra Langeland som passager. I bilen fandt politiet både emballage til bomberør samt enkelte lovlige fyrværkeribomberør, som ikke var blevet afskudt. Med baggrund i anmeldelsen om affyring af fyrværkeri uden for den periode, hvor fyrværkeri lovligt kan benyttes, sigtede politiet de to mænd for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Den 24-årige fører blev kontrolleret nærmere og blev efter en narkometertest, der indikerede, at han kunne være påvirket af både hash og kokain, sigtet for narkokørsel i bilen. Den måtte han i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Føreren blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 23-årige var ejer af bilen, som den 24-årige var fører af, så den 23-årige blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person uden førerret.

Begge sigtede vil høre nærmere fra politiet i anledning af deres besøg i Kalundborg.

Del