Fuppet af falsk bankmand

Den 88-årige var forinden blevet ringet af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være ansat i hans bank. Hans dankort var blevet misbrugt og skulle derfor udskiftet

Fuppet af falsk bankmand

Af Jens Nielsen

Endnu engang er det lykkedes for en eller flere gerningsmænd at fuppe sig til et dankort med tilhørende pinkode fra en ældre borger. Politiet opfordrer til at være skeptisk.

 

Fredag eftermiddag fik politiet en anmeldelse fra en 88-årig mand fra Kalundborg, som ca. 15 minutter tidligere var blevet fuppet af en falsk bankmand til at udlevere sit dankort med tilhørende PIN-kode til en mand.

 

Den 88-årige var forinden blevet ringet af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være ansat i hans bank. Hans dankort var blevet misbrugt og skulle derfor udskiftet, så den 88-årige blev overtalt til at lægge dankort med tilhørende PIN-kode i en kuvert, som ville blive afhentet.

Kort efter dukkede en mand op ved den 88-åriges bopæl og fik kuverten med dankortet udleveret, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.Bagefter talte den 88-årige med andre i sit nabolag om denne henvendelse, hvorefter han skyndsomt fik spærret sit dankort, inden det var blevet misbrugt.

Manden, der afhentede dankort, blev beskrevet som 30-40 årig mand, lys i huden, 170-180 cm høj, iført blå skjorte og lyse bukser.

Politiet har optaget en anmeldelse om bedrageri, som nu efterforskes i lighed med tilsvarende sager om henvendelse til især ældre borgere fra personer, der udgiver sig at være f.eks. ansatte i deres pengeinstitut.

 

Vær skeptisk og bed om navn og arbejdsplads, inden en kontrolopringning via hovedtelefonnummer foretages for at sikre sig, at henvendelsen måtte være korrekt. Ofte vil en fuphenvendelse blive afsløret på denne måde, oplyser politiet.

Del