Fuldt hus til mindekoncert for populær pianist

"jeg vil håbe han kan følge med et sted fra. Musikken og især jazzmusikken har været Ebbes et og alt livet i gennem”

Fuldt hus til mindekoncert for populær pianist
Ebbe Munks enke Lisbeth Munk, takkede for at tage initiativ til mindekoncerten. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kontorets gårdhave var fyldt til sidste plads lørdag, da Kalundborg Blues & Jazzklub inviterede til mindekoncert for pianist Ebbe Munk, Raklev, der døde i juni sidste år, 75 år gammel.

Pianist Ebbe Munk, Raklev, var livet igennem stærkt optaget af klaverspillet - som professionel musiker og som underviser.

Ebbe Munk levede af klaverspillet hele sit liv. Først sammen med sin far, Leif Munk, i hans orkester, senere i forskellige orkestre, til sidst sammen i Ebbe Munk Swingtet - med Mogens Bækgaard på bas, Sonny Lillevang, trommer, og Vivi Navntoft som vokalist.

Og lige netop Vivi Navntoft, Mogens Bækgaard og Sonny Lillevang stod på scenen i Kontorets gårdhave lørdag eftermiddag sammen med pianist Jean Zederkopff, som havde indtaget Ebbe Munks plads til mindekoncerten.

Formand for Kalundborg Blues & Jazzklub, Dorte Birch, bød velkommen, inden hun gav ordet til Ebbe Munks enke Lisbeth Munk.

”Tak til bestyrelsen for at tage initiativ til den her mindekoncert for Ebbe, det er en meget smuk og rørende tanke som Ebbe ville have været meget stolt og glad over og jeg vil håbe han kan følge med et sted fra. Musikken og især jazzmusikken har været Ebbes et og alt livet i gennem,” sagde Lisbeth Munk, til de mange fremmødte og fortsatte, ”For mange år siden havde Ebbe fået en opfordring fra sin mor om at blive uddannet som elektriker på Svovlsyren, hvilket han efter eget udsagn aldrig blev god til, men alligevel fik han fast job efter læretiden. Ebbe fandt hurtigt ud af, at han kunne tjene mere på en aften end hvad han kunne tjene som elektriker på en uge, så karrieren som elektriker blev ikke lang.”

En af dem som Ebbe Munk arbejdede sammen med i mange år var Peter Jessen, der var forstander på Ubberup Højskole. Peter var også mødt frem til mindekoncerten og han havde selvfølgelig taget sin violin med, som han gav et par numre på.

Mindefond: Ebbe Munks Mindelegat

Kalundborg Blues- og Jazzclub besluttet, at oprette Ebbe Munks Mindefond. Fonden er etableret som en selvstændig afdeling under foreningen Kalundborg Blues- og Jazzclub. Fondens formål er at fremme unge menneskers interesse for blues- og jazzmusik samt deres eventuelle udvikling og udøvelse heraf.

”Det er en ide som jeg ved ville have glædet Ebbe meget. Som bidrag til fonden har jeg samlet Ebbes pladesamling, CD’er samt musiklitteratur som sælges i dag. Der er ingen priser på, man betaler det man har lyst til, alt går ubeskåret til mindefonden” sagde Lisbeth Munk.

Kalundborg Blues & Jazzklub er igen i år klar med de populære lørdagskoncerter hen over sommeren i Kontorets gårdhave, første gang d. 22. juni, hvor det er Christian Sågaard Trio der står på scenen.

Del