Fuldt hus til ”borgmesteren fra Verona”

Den legendariske danske angriber og målkonge, Preben Elkjær, delte torsdag aften ud af anekdoter og højdepunkter fra sit liv på og omkring fodboldbanen.

Fuldt hus til ”borgmesteren fra Verona” Det var et veloplagt publikum, der var til stede, da Preben Elkjær holdte foredrag på Dyrehøj Vingaard torsdag aften. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Café Dyrehøj på Dyrehøj Vingaard på Røsnæs havde torsdag aften fint besøg fodboldlegenden Preben Elkjær, der på fineste vis underholdte publikum med sjove historier fra hans tid på fodboldlandsholdet.

Den legendariske danske angriber og målkonge, Preben Elkjær, delte torsdag aften ud af anekdoter og højdepunkter fra sit liv på og omkring fodboldbanen, på Café Dyrehøj på Dyrehøj Vingaard. Inden foredraget var der 118 til spisning på Café Dyrehøj, hvor der blev serveret spareribs i lange baner. Det er Tina Thrysøe fra Café Dyrehøj, der står bag hele arrangementet.

For utrolig mange danskere er navnet ‘Preben Elkjær’ synonym med 80’er-fodbold og ikke mindst målscoringer på stribe og utrolig karisma. Den danske fodboldspiller var stjerneangriber i 80’erne, og var en del af det legendariske landshold, der i ’86 nåede til ottendedelsfinalerne ved VM i Mexico. Der var da også fuldt hus på vingården, da han på bedste vis underholdte med sine historier – fortalt med et glimt i øjet.

Han lagde ud med en video af det altid omtalte straffespark, hvor han brændte i semifinalen mod Spanien i 1984.

”Der er altid et eller andet om et straffespark. En eller anden blandt publikum, der lige skal nævne det, så nu kan I starte med at se straffesparket, så kan i se det grine lidt af det, og så gider jeg ikke høre mere om det,” sagde fodboldlegenden med et smil på læben og et glimt i øjet.

I det hele taget formåede Preben Elkjær at fortælle med et glimt i øjet, og stemningen var god - folk klappede og grinte ofte at hans anekdoter.

”Kan i huske dengang, at vi altid tabte alle landskampe? Det er I gamle nok til at huske. Vi tabte alle de vigtige kampe. Så startede jeg på landsholdet. Lød det forkert? Men det gjorde jeg jo. Nå, men jeg skulle så spille min første landskamp. Jeg blev jo kun udtaget til kampen, fordi alle de store meldte afbud. Nå, men jeg fik altså et brev, hvori der stod, at jeg skulle huske det gule sygesikringsbevis og benskinner, og jeg tænkte ”Hold da op, de spiller hårdt i Finland.”

Preben Elkjær fortalte endvidere sjove historier om landstrænerne Kurt Nielsen og Sepp Piontek, men der herskede ingen tvivl om, at det hele var sagt med kærlighed.

Sjov info om Elkjær

Preben Elkjær Larsen er en dansk tidligere fodboldspiller. Han spillede 69 A-landskampe for Danmark, og scorede 38 mål. Han blev kåret til Årets Fodboldspiller i Danmark i 1984.

Preben Elkjær spillede for Hellas Verona FC fra 1984-1988, som i 1985 vandt det italienske mesterskab. Selv om Il Sindaco (borgmesteren, red.) bare er et kaldenavn, Elkjær fik efter sin eminente indsats på fodboldbanen i den norditalienske by, får han stadig stemmer her godt 35 år efter, når der er valg i byen.

Del