Fuldt hus til 1. maj arrangement

Dette års taler var folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff, medlem af kommunalbestyrelsen Tina Beck-Nilsson, medlem af kommunalbestyrelsen og regionsrådet, Kirsten Rask og Steffen Bagger fra DSU.

Fuldt hus til 1. maj arrangement
Privatfoto

Af Jens Nielsen

Den Gamle Biograf i Gørlev var fyldt til sidste plads da Socialdemokratiet i Kalundborg havde inviteret til 1. maj mandag morgen.

Traditionen tro havde Socialdemokratiet i Kalundborg inviteret til 1. maj i den gamle biograf i Gørlev, med morgenmad, kaffe, musik og taler. 

”Alle er velkomne, måske du har en god ven, nabo eller et familiemedlem som vil med,” stod der i invitationen, og den opfordring var der mange som fulgte, stort set hver eneste plads i Den Gamle Biograf var optaget.

Dette års taler var folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff, medlem af kommunalbestyrelsen Tina Beck-Nilsson, medlem af kommunalbestyrelsen og regionsrådet, Kirsten Rask og Steffen Bagger fra DSU.

Samfundssind

Tina Beck-Nilsson havde i sin 1. maj tale fokus på de høje energipriser og energiselskabernes milliard store overskud.

”Mere end 20 milliarder kroner i overskud – det er hvad energiselskaberne har sat ind på bogen! 20 milliarder!

Jeg ved ikke hvordan I har det, men jeg bliver godt og grundigt forarget. I hvert fald når vi ser på den historik, der har skabt de enorme overskud og ikke mindst når vi ser på, hvem der har betalt for de overskud. For det har vi. Det helt almindelige danskere.

For et par år siden var ordet samfundssind et ord vi brugte for at finde vej sammen ud af store udfordringer i forbindelse med corona. Det er ikke det energiselskaberne har brugt mest tid på – at udvise samfundssind,” sagde Tina Beck-Nilsson bl.a. i sin tale.

Lizette Risgaard 

Kirsten Rask satte i sin tale fokus på sagen omkring Lizette Risgaard, nu forhenværende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, og sagde bl.a.

”I år - 2023 - står 1. maj i skyggen af “metoo” og Lizettes afgang fra FH. Dét skal jeg ikke blande mig i for jeg kender (sikkert) ikke den fulde og sande historie. Lad mig indlede med, at ingen som i INGEN må misbruge sin stilling eller magt til at krænke andre mennesker. Punktum.

Selvfølgelig skal der gælde samme regler for kvinder som for mænd - og selvfølgelig skal ingen misbruge sin stilling og magt overfor andre for at få sex eller anden seksuelle ydelser.

I denne sag om FH og Lizette Risgaard er der, som jeg oplever det udefra, heller ikke enighed i hvert fald holder enigheden ikke så lang tid efter at forretningsudvalget i FH afsluttede deres forhandlinger i fredags. Jeg skal ikke kloge mig på hvad der er blevet sagt og aftalt på lukkede møder eller hvad der havde været den rigtigste beslutning, men jeg bekymrer mig om det fremtidige samarbejde,”

Del