Frivillige klædt på til Touren

Til hver af de frivillige som har meldt sig, er der et tilskud på 500 kr. som kan doneres til en lokal forening efter eget valg.

Frivillige klædt på til Touren De mange frivillige fik bl.a. information omkring afspærringsmateriellet som opstilles i forbindelse med Tour de France. Foto: jens nielsen

Af Jens Nielsen

Lige omkring 250 frivillige fra Kalundborg Kommune har meldt sig til at hjælpe med afviklingen af Tour de France når verdens største cykelløb kommer gennem kommunen lørdag d. 2. juli. Onsdag aften blev de mange frivillige klædt på til opgaven ved et stormøde i Kalundborghallen.

Der er rigtigt mange opgaver som skal gå op i en højere enhed for, at alt klapper når Verdens største cykelløb, Tour de France, kommer gennem Kalundborg Kommune lørdag d. 2. juli.

De mange frivillige får en stor rolle i det kæmpe arrangement. I Kalundborg Kommune har lige knapt 250 frivillige meldt sig til opgaven og de var onsdag aften inviteret til informationsmøde i Kalundborghallen, hvor repræsentanter fra det nationale Tour de France-sekretariat i København, fortalte om opgaverne.

De mange frivilliges vigtigste opgaver bliver primært opgaver med at stå langs ruten og på indfaldsveje, guide tilskuere og borgere ift. trafik og god tilskueradfærd, sørge for at opsætte og nedtage afspærring og bemande publikumsovergange.

Ruten gennem Kalundborg Kommune er inddelt i 8 sektorer som styres af en sektorleder som så har en række af frivillige officials under sig.

Til informationsmødet i Kalundborghallen var de frivillige placeret ved bordene opdelt efter sektornummer, på den måde blev der mulighed for at hilse på dem som der skal arbejdes sammen med den 2. juli.

Som tour-frivillig bliver der udleveret en tøjpakke på løbsdagen bestående af en T-shirt, refleksvest, drikkedunk, kasket, rygsæk og ikke mindst en madpakke og vand.

De mange informationer gav anledning til flere spørgsmål, bl.a. spurgte en af de frivillige ind til, om man som officials var forsikret, og det kunne repræsentanterne fra det nationale Tour de France-sekretariat bekræfte, alle frivillige er forsikret fra de møder ind og til de går hjem når opgaven er løst.

De mange informationer til officials er blevet samlet på en hjemmeside hvor man hjemme i fred og ro kan læse mere om opgaven, eller hvis man på dagen lige er i tvivl når man står på sin post.

Til hver af de frivillige som har meldt sig, er der et tilskud på 500 kr. som kan doneres til en lokal forening efter eget valg.

Del