Frivillige blev klædt på til Royal Run

Løbeklubben har kendt til opgaven det sidste år, en opgave som har krævet en række af møder med bl.a. Royal Run sekretariatet, PET, Kongehuset, TV2 og Kalundborg Kommune.

Frivillige blev klædt på til Royal Run
De mange frivillige til Royal Run i Kalundborg var mandag aften inviteret til informationsmøde i Kalundborghallen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

5 Tårns Motion har påtaget sig en kæmpe opgave i forbindelse med afviklingen af Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag. Mandag aften var de mange frivillige inviteret til informationsmøde om den opgave der venter.

10.000 motionister har sikret sig en billet til Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag den 20. maj. De mange deltagere kunne vælge mellem tre forskellige ruter, One mile, 5 km. og 10 km.

Det er den lokale løbeklub 5 Tårns Motion som har påtaget sig den store opgave, at stå for selve afviklingen af løbet. Løbeklubben har kendt til opgaven det sidste år, en opgave som har krævet en række af møder med bl.a. Royal Run sekretariatet, PET, Kongehuset, TV2 og Kalundborg Kommune, ligesom det er 5 Tårns Motion som har været med til at tilrettelægge selve løberuterne.

Det er en opgave som kræver 250 frivillige på selve dagen, og her har klubbens medlemmer og deres familie og venner været gode til at byde ind på opgaverne.

”Det er vores egne medlemmer og deres familie og venner som møder op på dagen. På den måde regner vi med, at der er en vis sikkerhed for at folk faktisk kommer. Der er fx et medlem som har tilmeldt otte familiemedlemmer som kommer fra både København og Jylland for at være med,” fortæller Erik Johnsen, formand for 5 Tårns Motion, og fortsætter, ”Indtil videre er der sendt seks informationsbreve ud undervejs og der er faktisk kun tre som er sprunget fra indtil nu.”

Mandag aften var de mange frivillige så inviteret til informationsmøde i Kalundborghallen hvor hele programmet og de mange opgaver blev gennemgået.

Der skal fx bruges 32 teamledere til afviklingen, lige omkring 100 der skal vise vej for de mange deltagere og så skal der også bruges folk til at dele vand og bananer ud, der skal bruges folk til at holde publikum på afstand de steder hvor TV2 har stillet kamera op, mens andre skal dele medaljer ud når deltagerne kommer i mål, ja opgaverne er mange.

De frivillige får på dagen en pose med mad og drikke, en regnfrakke og et flag til dem der skal være vejvisere.

"Husk at tage det kaffe med i skal bruge på dagen, måske en klapstol, flere af jer skal stå på posten i mange timer og så bliver det jo solskin, så husk solcreme," sagde Erik Johnsen da han gennemgik de mange opgaver.

Som tak for hjælpen til det store arrangement er alle de frivillige inviteret til en fest på Kontoret, med mad og drikke og god musik. Det foregår den 31. maj.

Del