Friskolen Ubby sender elever på udveksling 

Der er stor glæde i Ubby i disse dage, for friskolen og Idrætsefterskolen Ubby er pr. 31. januar 2023 akkrediteret som en skole, der indgår i Erasmus+ samarbejdet.

Friskolen Ubby sender elever på udveksling 
Højt humør på Friskolen Ubby. Skolen er netop blevet akkrediteret som en skole, der indgår i Erasmus+ samarbejdet. Billedet er fra et tidligere arrangement på skolen. Foto: Jens Nielsen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram, som giver tilskud til europæiske samarbejdsprojekter. Med denne akkreditering har skolen nu nem adgang til at søge om EU-midler til at lave udvekslingsprojekter med eleverne samt opkvalificere personalet.  

- Vi er meget glade for, at vi er kommet gennem nåleøjet, og har modtaget vores akkreditering. Det er et mål, vi har arbejdet intensivt på i løbet af efteråret 2022, fortæller forstander Esben Lamberth. Han fortsætter:

- Det falder godt sammen med, at vi starter en ny 9. klasse efter sommerferien, og 9. klasse står til at blive den første klasse, som kommer til at være en del af programmet. Vi ser frem til at blive en del af samarbejdet, og for lærerne og skolens pædagogiske udvikling betyder det, at skolen får adgang til de bedste pædagogiske kurser og samarbejder i Europa.

Skolen er lige nu i gang med at finde egnede samarbejdspartnere, og har flere interessante projekter i støbeskeen. De første elever, der sendes afsted på udveksling, bliver altså friskolens kommende 9. klasse i skoleåret 2023/2024. 

- Det er et super spændende projekt, som jeg ser meget frem til at være med til at forme. Jeg har selv været en stor del af arbejdet med at udforme ansøgningen, og jeg ser et kæmpe potentiale i projektet. Jeg er sikker på, at eleverne og hele skolen vil få et stort udbytte ud af rejserne og samarbejdet i Europa, forklarer klasselærer for den kommende 9. klasse, Ulrik Brundin.

Indtil videre gælder skolens akkreditering frem til 2027. 

Del