Frederik har fået karakteren 12 hele 15 gange siden han kom i lære

Frederik Hasselbalch er blot 20 år gammel og nu allerede elektrikersvend. Han kom tidligt i lære for det med folkeskolen var ikke et hit.

Frederik har fået karakteren 12 hele 15 gange siden han kom i lære
Frederik Hasselbalch til venstre i billedet, sammen med sin læremester, Anders Werth, indehaver af Werths El. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Frederik Hasselbalch fra Kalundborg kan nu kalde sig elektrikersvend efter fire år i lære hos Werths EL. Frederik har fået topkarakteren 12 gennem alle prøver og det har udløst fagets medalje.

Ingen tvivl om, at Frederik Hasselbalch fra Kalundborg har fundet den rette hylde som elektriker. Efter fire år i lære blev der i sidste uge lavet svendestykke på teknisk skole i Holbæk og det udløste topkarakteren 12 og fagets medalje. I samtlige prøver, og dem har der været 15 af, som Frederik har været igennem siden han startede i lære hos Werths EL i Kalundborg, har han opnået topkarakteren 12.

”Jeg har fået lov til at prøve det hele her hos Werths El, lige fra opgaverne hos fru Hansen og til den tunge industri og så bliver man ikke god hvis ikke der er nogle gode svende i firmaet,” fortæller Frederik Hasselbalch, og Anders Werth, indehaver af Werths El, fortsætter,

”Det er jo en kombination af begge dele, hvis ikke der er nogle dygtige svende så kommer der heller ikke dygtige lærlinge, men Frederik har gjort et kæmpe arbejde, interessen er der og når evnerne så samtidig også er der, så bliver det godt.”

Ordblind

Frederik Hasselbalch er blot 20 år gammel og nu allerede elektrikersvend. Han kom tidligt i lære for det med folkeskolen var ikke et hit.

”Jeg blev konstateret ordblind i folkeskolen så det var ikke sjovt at gå i skole, men efter en uge i praktik her hos Werths El var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville være elektriker og pressede så Anders for en lærekontrakt som han heldigvis sagde ja til,” fortæller Frederik Hasselbalch.

Der er masser af opgaver hos Werths El så Frederik fortsætter i firmaet som elektrikersvend, men han overvejer på sigt at læse videre.

”Nu må vi se hvad fremtiden bringer, men på sigt kunne jeg måske godt få lyst til at læse til installatør eller maskinmester, men lige nu fortsætter jeg som elektriker her,” siger Frederik.

Werths El har i øvrigt tidligere haft andre lærlinge som har opnået topkarakterer og fagets medalje.

Del