Fragtskib med amerikansk militærmateriel er anløbet Kalundborg

Ombord er flere hundrede køretøjer, materiel og helikoptere fra US Army. Materiellet skal blandt andet deltage i NATO-øvelsen Swift Response

Fragtskib med amerikansk militærmateriel er anløbet Kalundborg
Green Ocean anløb Ny Vesthavn i Kalundborg fredag morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fragtskibet Green Ocean anløb Ny Vesthavn i Kalundborg fredag morgen. Ombord er flere hundrede militære køretøjer og materiel.

Danmark yder endnu en gang værtsnationsstøtte (Host Nation Support), i forbindelse med, at et amerikansk fragtskib nu er anløbet Kalundborg Havn. Fragtskibet, som modtages af dansk og amerikansk militært personel, anløb Ny Vesthavn i Kalundborg fredag morgen lige omkring kl. 08.

Ombord er flere hundrede køretøjer, materiel og helikoptere fra US Army. Materiellet skal blandt andet deltage i NATO-øvelsen Swift Response som en del af den årets store NATO-øvelse, Steadfast Defender, har Forsvaret tidligere oplyst.

På Ny Vesthavn er der gjort klar til, at de mange køretøjer kan køres i land og blive stillet op på et stort område på havnen.

På en regnvåd og diset morgen gik lodsen fra Danpilot ombord på det 199 meter lange og 38 meter bredde fragtskib Green Ocean ud for Røsnæsspidsen kl. 06.30 fredag morgen og fragtskibet blev hjulpet til kaj af de to Svitzer slæbebåde Trym og Hermod.

Green Ocean, der er bygget i 2023, kom fra Charleston, United States (USA)

Hjemmeværnet patruljerer på Kalundborg Fjord og området omkring Green Ocean med flere gummibåde og et af Hjemmeværnets skibe.

Tidligere på ugen kunne Forsvaret og Midt- og Vestsjællands Politi fortælle, at en del af Ny Vesthavn i Kalundborg udlægges til et midlertidigt militært område. Det midlertidige militære område vil blive ophævet den 3. maj klokken 24.00.

Del