Forudbestil dine træpiller – det kan være en god ide

Forudbestil dine træpiller – det kan være en god ide Klaus Mourits Nielsen, indehaver af Kalundborg Energi og Handel, opfordrer sine kunder til at bestille sine træpiller i god tid. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En kaotisk fyringssæson er så godt som overstået. Den startede med de laveste priser i mange år på bl.a. træpiller i sommeren 2021. Hen over efteråret og starten af vinteren steg priserne især på grund af stigende omkostninger til transport.

Helt galt gik det da Rusland invaderede Ukraine. Priserne fløj opad og samtidig opstod der hurtigt en mangelsituation hvor mange forhandlere gik tør for træpiller.

”Vi klarede os igennem og fik leveret piller til alle der manglede selvom vi indimellem måtte beskære ordrer til det absolut nødvendige,” fortæller Klaus Mourits Nielsen, indehaver af Kalundborg Energi og Handel, og fortsætter,

”Hvad så med den kommende sæson spørger vi allerede os selv om. Traditionelt sikrer mange forbrugere sig den kommende sæsons forbrug i sommerhalvåret. Måske er det endnu klogere i år end normalt. Det er svært ja måske nærmest umuligt at forudsige prisniveauet for det kommende år og med Rusland ude af markedet kan man også frygte at der bliver problemer med at få nok træpiller frem til Danmark når vi nærmer os den kommende sæson.”

Kalundborg Energi og Handel tilbyder nu deres kunder at forudbestille træpiller til levering i sommer. Det lokale firma kender endnu ikke prisniveauet og en forudbestilling er på ingen måde bindende men blot en måde at sikre sig at man bliver tilbudt den mængde man har behov for i takt med at der kan leverer, oplyses det.

Del