Fortsat store problemer med affaldstømning

Der er igen – eller fortsat – burde man skrive, problemer med affaldstømningen i Kalundborg Kommune, og mange borgere er utilfredse.

Fortsat store problemer med affaldstømning
Der er fortsat problemer i kommunen med at få tømt affaldsbeholdere. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er igen – eller fortsat – burde man skrive, problemer med affaldstømningen i Kalundborg Kommune, og mange borgere er utilfredse. Ligeså er Teknik- og Miljøudvalget, der er langt fra tilfredse med håndteringen af snevejret i forhold til affaldstømning i kommunen.

Mandag aften på udvalgsmødet drøftede Teknik- og Miljøudvalget den manglende tømning af skraldespandene under det seneste snevejr. Der var ligeledes problemer med affaldstømningen første gang, at det sneede i kommunen, og problemet er altså ikke løst, da mange borgere fortsat oplever, at deres affaldsbeholdere ikke bliver tømt. Udvalget er absolut ikke tilfredse med, hvordan sagen er håndteret.

”Vi kommer til at lave en meget grundig evaluering af både sneberedskab og at renovatørerne ikke vil hente skrald, hvor der er sne- og isglat. Hvis renovatørerne ikke fremadrettet henter affald, hvor der ligger sne og is, må vi have et beredskab for det. Vi kan ikke være bekendt, at der er borgere, der helt op til seks uger ikke får hentet deres skrald. Lige nu har vi faktisk kommunens eget personale, der kører ud og kigger på de her veje, hvor affaldsfirmaet ikke henter. Skrald, og der er altså fine veje nogle steder, hvor der ikke bliver hentet skrald. Jeg er fuldstændig enig med de borgere, der er utilfredse. Borgerne har en forventning om, og det rettelig, at få hentet sit skrald, og det er op til kommunen at sikre, at det sker,” siger Jakob Beck Jensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Kontrakt forpligter renovatør

Derudover har kommunens egen kommunikation også været et problem, da der er sket helt konkrete fejl fra kommunens side, fortæller Jakob Beck Jensen.

”Det fremgår tydeligt af vores kontrakt med renovatørerne, at hvis man ikke kan tømme skraldespandene af en eller anden årsag, så er renovationsfirmaet forpligtet til at tømme dem hurtigst muligt, når vejret tillader det. Det er ikke meningen, at borgerne skal vente mange uger på at få tømt skrald, hver gang der falder lidt sne.

Udvalgsformanden fortæller i øvrigt, at et enigt udvalg har bedt direktøren kontakte renovationsfirmaet, og her gøre kommunens holdning klar. Samtidig vil man arbejde på, hvordan man kan håndtere fremtidige situationer, som denne, bedre.

Del