Fortsætter DM-jagten

Lørdag kører der Sydhavsrally – fjerde afdeling af Dansk Super Rally, hvor flere lokale hold håber på sejr.

Fortsætter DM-jagten Denne gang er det Arly Larsen, som sidder ved siden af Jacob Madsen. Foto: Glad Sport.

Af Jens Nielsen

Lørdag står den på Sydhavsrally – fjerde afdeling af Dansk Super Rally – og her skal Glad Sports mandskaber forsvare deres positioner øverst i tabellen.

Da første halvdel af Dansk Super Rally blev afsluttet før sommerferien, stod Glad Sport fra Kalundborg, stærkt. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) indtager med deres Peugeot 208 T16 R5 den generelle førsteplads foran Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) i deres Peugeot 208 Rally4 – og begge mandskaber fører suverænt deres respektive klasser.

Disse positioner skal forsvares i det kommende weekends Sydhavsrally, som byder på mange udfordringer for Glad Sports mandskaber. Løbsdistancen er på intet mindre end 134 konkurrencekilometer, som er fordelt på ti hastighedsprøver, hvoraf blot tre er kortere end 10 kilometer.

Kenneth Madsen/Mette Felthaus fra Glad Sport vandt sidste års udgave af Sydhavsrally og holdet håber på, at tage den fjerde sejr i træk i et DM Rally.

”Der kan vist komme lidt regn, men det var også fedtet sidst år, og det gik jo fint, hvor Mette og jeg vandt,” siger Kenneth Madsen, og fortsætter,

”Jeg kan godt lide, når føret er lidt fedtet. Det plejer ikke at give nogle problemer, men jeg ved ikke, om jeg hellere vil køre i fedtet føre end i tørt. Jeg har i hvert fald ikke noget imod det, sådan som andre har. Men det hører sig altså også til i rallysporten, at man skal kæmpe under flere forskellige forhold. Det har vi ikke haft endnu i år i DM-sæsonen. Faktisk var rallysprintet i Gammelrand eneste gang, hvor vi har haft regn.”

Jacob Madsen har denne gang Arly Larsen (Dianalund) med som co-driver i den hurtige Peugeot 208 Rally4. Line Nedergaard døjer stadigbæk med eftervirkningerne af en skade ved den forrige DM-afdeling.

Trods deltagelse i enkelte rallysprints har sommerpausen fra Dansk Super Rally været lang, og Glad Sport er nu ved at forberede sig til at levere topresultater i lørdagens løb.

”Modstanden bliver hård,” siger teamchef Palle Larsen. ”Flere konkurrenter har hen over sommer fået nyt grej, og så stiller der også to udlændinge til start i Sydhavsrally, så konkurrencen er blevet skærpet.”

Håber på endnu en sejr

Det var ikke kun Glad Sport som har succes i DM-serien. Claus Lanther-Mogens Gotlob Kalundborg, har kørt deres hurtige Suzuki Swift 1600 Kit ind på en førsteplads i deres klasse i årets tre første afdelinger og håber selvfølgelig at kunne gentage succesen igen på lørdag til Sydhavsrally, hvor de kører med startnummer 32 på bilen.

Del