Forsyning forlænger fristen for fjernvarmeprojekt

Fristen for at tilkendegive sin interesse for fjernvarme i området er nu udskudt.

Forsyning forlænger fristen for fjernvarmeprojekt
Kalundborg Forsyning har besluttet at udskyde skæringsdatoen for interessetilkendegivelser for fjernvarme i Gørlev og Kirke Helsinge. Arkivfoto: Jens Nielsen.

gitte@tv-kalundborg.dk 

Kalundborg Forsyning imødekommer Gørlev Lokalråds ønske om at forlænge fristen for fjernvarmeprojekt i Gørlev og Kirke Helsinge.

Kalundborg Forsyning har besluttet at udskyde skæringsdatoen for interessetilkendegivelser for fjernvarme i Gørlev og Kirke Helsinge. Oprindeligt var fristen den 1. juli, men nu har borgerne indtil den 31. oktober i år. Det skriver forsyningen i en pressemeddelelse tirsdag.

”Vi har lyttet. Vi har afholdt borgermøder og været fysisk til stede i Gørlev for at tage den direkte dialog med borgerne. Vi oplever fortsat, at mange ikke har taget stilling til projektet, og det samme gør Gørlev Lokalråd. De har derfor bedt om mere tid, så flere borgere har mulighed for at blive informeret, få afklaret deres spørgsmål, og tage stilling,” siger Lars Lundgaard, afdelingsleder for Plan og Projekt Energi og ansvarlig for fjernvarmeprojektet i Gørlev og Kirke Helsinge.

Datoen for at tilkendegive sin interesse for fjernvarme er nu udskudt til den 31. oktober 2024 efter ønske fra Gørlev Lokalråd. Her skal minimum 70 procent af husstandene i Gørlev og Kirke Helsinge have tilkendegivet deres interesse.

Løsningen skal ’hvile-i-sig-selv’

Et af de punkter, hvor borgerne i Gørlev og Kirke Helsinge har efterspurgt mere information, er hvordan priserne er sat sammen.

”Vi har fået det spørgsmål en del gange. Det er vigtigt for mig at understrege, at Kalundborg Forsyning ikke skal tjene en krone på dette projekt. Det skal bare gå i nul. Det er det, man kalder ’hvile-i-sig-selv’ princippet, og det går ud på, at prisen for fjernvarme for den enkelte borger afspejler direkte, hvad det koster at etablere og derefter drive det,” fortæller Lars Lundgaard.

Det er ikke bindende for borgerne at tilkendegive deres interesse for fjernvarme. Lige nu er det vigtigt for Kalundborg Forsyning at finde ud af, hvorvidt der er grobund for at gå videre med næste fase i projektet, hvor man på baggrund af mere præcise beregninger kan udmelde en endelig pris. Det er først dér, man fra Kalundborg Forsynings side vil bede borgerne om at tage endeligt stilling til, om man vil tilslutte sig fjernvarme, hvor det så vil være bindende for den enkelte husstand.

Gørlev Lokalråd ønsker dialog med borgerne

”Der er stadigvæk en stor del af borgerne, der ikke har tilkendegivet, om de kunne være interesserede i et kollektivt fjernvarmeprojekt eller ej. Det gør os i Lokalrådet bekymrede, fordi det har været vores opfattelse, at folk virkelig har ønsket fjernvarme til byen. Det er vores håb, at den ekstra betænkningstid kan få borgerne til at give deres mening til kende. Vi vil i hvert fald gøre vores til, at de kan træffe en beslutning med ro i maven,” siger Søren Juul Nerenst fra Gørlev Lokalråd, med en klar opfordring til borgerne i Gørlev: ”Gørlev Lokalråd og den lokale fjernvarmegruppe vil nu tage initiativ til at stemme dørklokker for at starte en dialog med borgerne, og indhente tilkendegivelser. Dette skal også sikre, at borgerne får mere information om fjernvarme, inden de binder sig til projektet. Tilkendegivelserne er helt uforpligtende og er kun et udtryk for borgernes interesse. Det vil være ærgerligt at skulle stå den 31. oktober med en del af byen, der ikke har taget stilling, og vi så ikke får mulighed for at få mere viden om, hvad det i sidste ende vil betyde for den enkelte.”

Del