Første student fra Allikelund: Nu skal Anton på stranden

I dag fik årets første student fra Allikelund Gymnasium sin hue. Familien stod klar med bobler og glade smil.

Første student fra Allikelund: Nu skal Anton på stranden
Så fik årets første student fra Allikelund Gymnasium, Anton Sølvsten Meier, hejst flaget. Her står han sammen med rektor Karen Marie Christensen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag fik årets første student fra Allikelund Gymnasium sin hue. Familien stod klar med bobler og glade smil - og ventede på at tage imod studenten efter den sidste eksamen.

Anton Sølvsten Meier er HHX’er og var oppe i engelsk og kom glad ud med et flot 10-tal: “Jeg har ikke sovet så godt i nat, det var nok lidt nervøsitet og spændingen,” fortæller den glade student.

Det var Johan Meier, der gav gav storebror studenterhuen på. Efter huen var sat fint på hovedet, skulle årets første student fra Allikelund Gymnasium ud for at hejse flaget, som traditionen byder.

Først stranden så beredskabsstyrelsen

Da Dannebrog vajede smukt i sommervinden på en blå juni himmel, kunne Anton Sølvsten Meier derefter fejre en veloverstået eksamen sammen med sin familie. Senere venter bredskabsstyrelsen, da den unge student netop har skrevet kontrakt efter sommerferien, men først venter sommeren og den unge mand skal på stranden.

“Jeg skal på stranden, og så har jeg skrevet kontrakt med beredskabsstyrelsen efter sommerferien,” fortæller han.

Flytter sammen med Kalundborg Gymnasium

I øvrigt flytter HHX og HTX til Kalundborg Gymnasium fra næste skoleår, hvor Allikelund har lejet lokaler.

“Det har vi gjort, fordi vi gerne vil bidrage til et godt gymnasie- og ungdomsmiljø. Men vi glæder os over, at vi fortsat har 10. Klassecentret samt EUD og EUX i huset, hvor vi også vil fokusere på et godt studiemiljø, og fra sommeren 2025 vil de være på processkolen, da bygningen her skal sælges. Hvad der skal være her, ved jeg ikke, men der er mange muligheder,” fortæller rektor Karen Marie Christensen, og tilføjer: “Det bliver spændende næste år. Vi flytter jo ikke kun elever, men også medarbejdere, men alle er positive og er med på forandringen.”

Del