Første spadestik til nyt stort logistik center på Ny Vesthavn

Lager og logistikterminalen skal blandt andet anvendes til alle former for supporterende aktiviteter, der er behov for i forbindelse med en containerhavn.

Første spadestik til nyt stort logistik center på Ny Vesthavn
Tirsdag blev der taget første spadestik til Kalundborg Logistik Center som Schultz Shipping Group opfører på Ny Vesthavn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tirsdag formiddag blev der taget første spadestik til en 4000 kvadratmeter stor lager og logistikterminal på Ny Vesthavn. Her skal der bl.a. håndteres containere som skal tømmes, fyldes og vedligeholdes.

Kalundborg Havn har udlejet godt 27.000 m2 areal på Ny Vesthavn til Kalundborg Logistik Center, der er en del af havnens mangeårige samarbejdspartner Schultz Shipping Group. 

Lager og logistikterminalen skal blandt andet anvendes til alle former for supporterende aktiviteter, der er behov for i forbindelse med en containerhavn. Det drejer sig fx om mellemlager til gods, der indskibes/afskibes, samt håndtering af containere, som skal fyldes, tømmes og strippes.

Der opføres to store lagerhaller på hver 2000 kvadratmeter, der både kan indeholde løsvarer, bulkvarer og almindeligt gods, i den sydvestlige del af Ny Vesthavn.

”I de nye haller skal vi bl.a. håndtere containere, dvs. tømning, fyldning, ompakning, rengøring og vedligehold af containere, fx hvis der kommer en containere med varer fra Fjernøsten og kunden ikke har plads til at have en stor container stående, så tilbyder vi at tømme containeren og sætter varen på lager som så bliver leveret til kunden i den hastighed som kunden ønsker det, og det gælder selvfølgelig også den anden vej hvor vi kan pakke en container for kunden, som skal sendes ud i verden,” fortæller administrerende direktør Gustav Jakobsen fra Schultz Shipping A/S, som tog det første spadestik til den nye lager og logistikterminal tirsdag formiddag, sammen med terminaldirektør Peter Stenberg og Simon Radian Christensen, som ejer 50% af Schultz Shipping Group. 

"Med dette byggeri tilbydes nye aktiviteter på Kalundborg Havn som vil generere mere trafik til området og flere arbejdspladser," sagde terminaldirektør Peter Stenberg bl.a. i sin tale til de mange fremmødte til første spadestik på Kalundborg Logistik Center.

Byggeriet forventes at stå færdigt sidst på året.

Del