Forrygende koncert i Kalundborg Hallerne

Tirsdag aften var der koncert og fællessang i Kalundborg Hallerne.

Forrygende koncert i Kalundborg Hallerne Tirsdag aften var der koncert og fællessang i Kalundborg Hallerne, hvor Kalundborg Friskole havde inviteret elever, forældre, venner, tidligere elever og andre med tilknytning til friskolen til koncert. Her er det Kagekoret, der er på scenen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag aften var der koncert og fællessang i Kalundborg Hallerne, hvor Kalundborg Friskole havde inviteret elever, forældre, venner, tidligere elever og andre med tilknytning til friskolen til koncert.

Alt har været aflyst, udskudt eller omfattet af skrappe restriktioner i mere end to år, grundet COVID-19, og endelig er der igen plads til fælleskab og ikke mindst fællessang. Kalundborg Friskole havde derfor inviteret alle med tilknytning til friskolen til koncert og fællessang tirsdag aften i Kalundborg Hallerne, og man må sige, at det var en succes.

750 mennesker var samlet i Kalundborg Hallerne, hvor der herskede en fantastisk stemning. På scenen optrådte Mini- og Kagekoret og derudover var alle elever på scenen. Derudover var der også fornemt besøg af ’special guest stars’, som var lærere og pædagoger på skolen, flot udklædt på scenen, og som selvfølgelig gav et nummer.

Har savnet at kunne være sammen

Skoleleder på Kalundborg Friskole, Rene Tholander, fortalte ydermere, at det var præcis 863 dage siden, at skolen havde haft et arrangement, hvor alle havde lov til at deltage, og det var til Jul i Stalden, som skolen holder hvert år, men grundet COVID-19 har været aflyst de sidste to år. Sidst man afholdte det var i december 2019. Dog ved man ikke, hvad der sker fremadrettet med netop Jul i Stalden, da man siden 2018 har arbejdet på, at etablere et H.C. Andersen Art Center i en af udlængerne på Lerchenborg Gods.

”Vi har savnet at kunne være sammen, og derfor er det også fantastisk, at vi i dag er 750 mennesker samlet i Kalundborg Hallerne. Alt muligt har været aflyst, udskudt og udskudt igen og igen, og nu endelig kan vi være sammen og endelig holde koncert og fællessang, som der jo er gode traditioner for på skolen. Hvem ved - jul i stalden bliver måske til forår i hallen,” sagde Rene Tholander med varme og stolthed i stemmen.

Et væld af smukke sange

Der blev sundet alt lige fra smukke forårs- og sommersange til Rasmus Seebach, Kim Larsen og Shu Bi Dua medley, som var en hyldes til Michael Bundesen, der døde i november 2020. Eleverne sang bl.a. også sange om fællesskab, og om at være gode ved hinanden: ”Her på skolen er der plads til alle. Her er store arme, og de er varme,” lød en linje fra en af teksterne, ligesom en anden lød: ”Du skal ikke være bange, for der er altid lys i mørket et eller andet sted.”

Med hele skolen på scenen, sluttede man selvfølgelig koncerten af med KalFri sangen, der er Kalundborg Friskoles egen sang, og som eleverne synger med sådan en glæde og entusiasme, at man som publikum ikke kan lade være med at glæde sig over det fællesskab, man ser på skolen. Efter en succesfuld koncertoplevelse, takkede Rene Tholander eleverne for at være præcis, som de er, og alle ansatte på skolen, lige fra rengøringsmedarbejder og pedel til sekretær, pædagog og lærer for det store stykke arbejde, de hver dag lægger for dagen.

Del