Forlader partiet efter mere end 40 år

Forlader partiet efter mere end 40 år Gunver Jensen forlader Socialdemokratiet i Kalundborg efter mere end 40 år og danner Kalundborg Listen. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Søndag aften meldte den tidligere gruppeformand Gunver Jensen sig ud af Socialdemokratiet efter mere end 40 års medlemskab. Ligeledes gjorde Jonas Henriksen fra Gørlev, og de danner nu sammen det nye parti 'Kalundborg-Listen'.

Det har ikke været en let beslutning, men Gunver Jensen og Jonas Henriksen forlader Socialdemokratiet i Kalundborg, Gunver Jensen efter mere end 40 år i partiet, og de starter nu sammen i stedet Kalundborg-Listen, der træder ind i den konstitueringsaftale, som pt. tæller mindst 18 ud af 27 pladser.

Vil ikke sidde i et hjørne uden indflydelse

Hun fortæller, at årsagen til, at hun nu melder sig helt ud af Socialdemokratiet er, at hun bl.a. ikke vil sidde i et hjørne uden indflydelse.

”Årsagen til, at jeg har truffet det valg, som jeg har er, at jeg mener ikke, at man skal sætte sig hen i et hjørne, men derimod være med til at træffe de beslutninger, der skal træffes. Jeg vil føre socialdemokratisk politik, det ændrer sig ikke. Det er det her, der skal til, desværre. Det kan ikke være rigtig, at vi skal blive ved med at have splittelse i mit gamle parti. Jeg er ikke medlem af partiet længere, men er lige så meget socialdemokrat, som jeg altid har været. Her er ingen ny politik. I hjertet er jeg socialdemokrat, og det vil jeg altid være," fortæller Gunver Jensen, og fortsætter:

"Nu skal jeg bare bevise, at jeg vil føre den politik, som  jeg er valgt ind på. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg mener, at det er det rigtige, at gå med i en bred konstituering Jeg har altid appelleret til samarbejde. Jeg skylder mine vælgere, at skaffe resultater. Men det har været ganske forfærdeligt, at skulle træffe den beslutning, jeg har tænkt længe, men det er det, der skulle til nu,”

Gunver Jensen brød med Socialdemokratiet i Kalundborg tidligere på året, og dannede den nye forening Socialdemokratisk Partiforening for Røsnæs, Raklev og Omegn, sammen med andre fremtrædende socialdemokrater. Der har igennem længere tid været en meget dårlig stemning mellem de to socialdemokratiske foreninger i Kalundborg.

Hvilke udvalgspost/er Gunver Jensen får, er endnu ikke helt på plads.

Del