Foreninger kan nu låne trailer med havemaskiner

Den nye trailer med haveværktøj og maskiner bliver indviet onsdag d. 16. august hvor alt udstyret også vil blive vist frem. Kalundborg Kommune er vært ved pølser og vand i forbindelse med indvielsen.

Foreninger kan nu låne trailer med havemaskiner
Foreningerne har mulighed for at låne grejtraileren i to døgn ad gangen. Det er Gørlev og omegns Lokalråd der står for ansvaret og det administrative og Gørlev Sportsfiskerforening vil være de praktiske folk bag det hele med hensyn til vedligehold af maskinerne. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Nyhed: Alle foreninger i Kalundborg Kommune under Folkeoplysningsudvalget kan nu gratis låne en grejtrailer til foreningernes grønne områder. Traileren indvies onsdag d. 16. august i Gørlev.

Ideen til en trailer fyldt med diverse haveværktøj og maskiner er faktisk fra 2019 hvor medlemmer af Landdistriktsudvalget bragte det på bane som et ønske.

Nu er ønsket ført ud i livet og onsdag d. 16. august kl. 16.00 bliver grejtraileren vist frem og officielt indviet på Bytorvet i Gørlev af formanden for Landdistriktsudvalget i Kalundborg Kommune Hans Munk, som vil klippe den røde snor.

Grejtraileren kommer til at stå i Gørlev og kan lånes via Gørlev og omegns Lokalråds hjemmeside www.lokalraadet.dk.

”Traileren indeholder stort set alt til pleje af grønne områder, der er fx koste, skovle, spader, spande, økser, save, plæneklippere til både kort og langt græs, to forskellige buskryddere og hækkeklippere, både i lang og kort version, så det bliver spændende hvor meget foreningerne vil gøre brug af traileren, det er jo kvit og frit med både benzin og olie,” fortæller Søren Juul Nerenst, formand, Gørlev og omegns Lokalråd.

Foreningerne har mulighed for at låne grejtraileren i to døgn ad gangen. Det er Gørlev og omegns Lokalråd der står for ansvaret og det administrative og Gørlev Sportsfiskerforening vil være de praktiske folk bag det hele med hensyn til vedligehold af maskinerne.

Med udstyret i grejtraileren kan foreningerne pleje grønne områder, der ikke udføres af kommunens medarbejdere.

Det er f.eks. at rydde ufarbare stier, ”redde” stier som er i fare for at forsvinde, fordi ingen benytter dem og de er svære at få øje på, vedligeholde grønne områder, byporte, byens gadekær, fortidsminder, legepladser, rekreative områder med mere.

Ideen er, at grejtraileren skal køre i en 3-årig forsøgsperiode hvorefter projektet skal evalueres.

Kalundborg Kommune og Gørlev og omegns Lokalråd byder velkommen til indvielse af grejtraileren på onsdag den 16. august 2023 kl. 16.00 på Gørlev Bytorv, efterfølgende vil Kalundborg Kommune være vært ved pølser, fra en Pølsevogn og Gørlev og omegns Lokalråd vil uddele sodavand til alle.

Del