Forening får tilskud til lysanlæg

Når man gerne vil inddrage børn og unge i teaterproduktionen, kalder det på tidssvarende anlæg, som kan spille sammen med lyd og digitale styringer.

Forening får tilskud til lysanlæg
På Folkeoplysningsudvalget møde den 21. februar besluttede udvalget at give et tilskud til Kalundborg Amatør Teater på kr. 80.000,- til nyt lysanlæg. Arkivfoto fra tidligere forestilling i KAT-huset i Kalundborg: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. februar besluttede udvalget at give et tilskud til Kalundborg Amatør Teater (KAT), der søgte om et tilskud på kr. 80.000 til anskaffelse af et nyt lysanlæg. Det ønskede anlæg koster i alt kr. 126.868, -, heraf kan KAT selv bidrage med kr. 46.868, -.

KAT ønsker at udskifte deres nuværende lysanlæg af flere årsager. Langt det meste af teatrets lysanlæg er næsten 30 år gammelt, hvilket bevirker, at reservedele til lys-mixerpult og lamper er svære at skaffe, hvorfor flere lamper og kanaler i lyspult ikke længere kan bruges. Ved at udskifte de ældre spots og projektører med nyt LED-lys vil KAT kunne levere teaterforestillinger med en væsentligt lavere CO2-aftryk end de præsterer i dag. 

Satser på mere teater for og med børn og unge

Teatret vil, i de kommende år, satse på at lave mere teater for og med børn og unge. Det kræver andre lyssætninger og et lysanlæg, der kan programmeres i langt højere grad end KAT kan i dag. Når KAT gerne vil inddrage børn og unge i teaterproduktionen, kalder det på tidssvarende anlæg, som kan spille sammen med lyd og digitale styringer.

Kalundborg Amatør Teater (KAT) blev stiftet i 1985, og har siden haft egne/lejede lokaler (KAT-huset). Huset rummer en lille teatersal med plads til 60 publikummer, systue, depot for kostumer og rekvisitter samt køkken og en lille café. Endvidere har de et depot på Kommunens tidligere materielgård, hvor der fremstilles kulisser ligesom, at foreningen også opbevarer kulisser og sætstykker mv. her.
Der er ca. 100 aktive medlemmer i KAT, hvor af ca. halvdelen er børn og unge. Mange af foreningens medlemmer er begyndt på tilskuerrækkerne.

Del