Foredrag om kræft og Stafet for Livet

Udover at Ole Lauritzen vil fortælle om Stafet for Livet, vil Maja Ellard samme aften fortælle om sin oplevelse, da hun som ung mor til to fik konstateret brystkræft.

Foredrag om kræft og Stafet for Livet
Onsdag den 31. maj er der foredrag om Stafet for Livet. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag den 31. maj vil Ole Lauritzen, der er formand for "Stafet for Livet" i Kalundborg, fortælle om det store arrangement, der afholdes den 26.-27. august i Munkesøen, hvor man løber eller går i den gode sags tjeneste i forbindelse med Stafet For Livet.

Udover at Ole Lauritzen vil fortælle om Stafet for Livet, vil Maja Ellard samme aften fortælle om sin oplevelse, da hun som ung mor til to fik konstateret brystkræft. Alle er velkomne til at komme og deltage, hvor der selvfølgelig også vil være mulighed for at tilmelde sig arrangementet den 26.-27. august.

Stafet For Livet

Stafet For Livet er ét døgn, hvor man ved at gå eller løbe en lille eller længere tur støtter Kræftens Bekæmpelse i deres arbejde. Kalundborg var for første gang med på holdet i 2018. I et helt døgn går eller løber forskellige hold stafet for, at markere kampen mod kræft, og samtidig samle penge ind til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Et hold kan bestå af det antal mennesker, man ønsker, eneste krav er, at der hele tiden i de 24 timer stafetten varer, skal være mindst én person fra holdet på banen, der enten løber eller går.

Derudover handler Stafet For Livet også om fællesskab. Mange har kæmpet eller kæmper mod kræften, og endnu flere kender en, der har kæmpet eller kæmper den kamp. Men ingen er alene. ’Fighterne’ er personer, der har hørt ordene ”Du har kræft”. Det vil sige nuværende eller tidligere kræftpatienter. De kaldes Fightere, fordi de ved, hvad det vil sige at kæmpe. Stafet For Livet åbnes med en fighterrunde, hvor Fighterne går den første runde på stafetbanen iført den gule T-shirt, der symboliserer håb og optimisme.

Foredraget foregår den 31. maj kl. 19 i Aktivitetscenteret på Esbern Snares vej 52 i Kalundborg i ’Dronningestuen’. Tilmelding sker hos Hermann Hansen på mail hermannkalundborg@gmail.com eller via sms på 29443231 inden fredag den 26. Maj.

Del