Foredrag om erhvervseventyret

Til efteråret kommer Kalundborg for alvor på Danmarkskortet.

Foredrag om erhvervseventyret Til september er der foredrag i Kalundborg Hallerne om virksomheden, der ændrede ikke blot hårmoden, men også lokalsamfundet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 28. september er der foredrag i Kalundborg Hallerne om virksomheden, der ændrede ikke blot hårmoden, men også lokalsamfundet og måden at drive virksomhed på i Danmark.  

Til efteråret kommer Kalundborg for alvor på Danmarkskortet, når DRs dramaserie om Carmen Curlers ruller over skærmen. Derfor sætter Kalundborg Biblioteker også fokus på det store og meget lokale eventyr, der også ændrede mange vestsjællandske familiers levevej og levemåde i 1960’erne.

Kalundborg biblioteker inviterer til foredrag med forfatteren til bogen ’Carmen Curlers’ Søren E. Jensen den 28. september kl. 19 i Kalundborg Hallen. Historien om Carmen Curlers er fortællingen om en arbejdsplads, som lå i Kalundborg fra 1960érne til 1990. Det er en vild virksomhedshistorie, hvor opfindelsen revolutionerede måden at lave krøller på, og samtidig ændrede erhvervslivet og arbejdsudbuddet i Kalundborg og omegn totalt. Til efteråret bliver historien om Carmen Curlers vist som TV-serie på DR, og vil køre i to sæsoner. 

Historien om Carmen Curlers i Kalundborg er meget mere end en erhvervssucces i 1960’erne. Det er fortællingen om en arbejdsplads, der brugte begreber som teambuilding, storkontorer og branding årtier før metoderne blev udbredte. Søren E. Jensen fortæller om det vanvittige erhvervseventyr, som Carmen Curlers udgjorde, og vil tage dig med ind i historien om virksomheden, metoderne og baggrunden om det hele.

”Det er et kæmpe scoop, at vi har fået Søren E. Jensen til at komme og holde foredrag. Vi bookede ham allerede for et år siden, for at sikre os at han kunne,” fortæller Stine Veisegaard der er faglig koordinator på Kalundborg Biblioteker.

Man kan læse mere om foredraget og købe billetter på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside: www.kaludnborgbib.dk.

Bog bliver genoptrykt

Søren E. Jensen får, i forbindelse med DRs serie, genoptrykt sin bog, Carmen Curlers, som i denne version bliver bedre dokumentet end udgivelsen fra 2011. Bogen vil være at finde på Kalundborg Biblioteker, så snart den er genudgivet. Bogen er blevet skabt gennem forfatterens arbejde med artikler til avisernes lørdagstillæg om Carmen Curlers i 2010. Man kan læse meget mere om Søren E. Jensens arbejde med Carmen Curlers i bibliotekets arrangements katalog, hvor man også finder en længere artikel om Kalundborg Museums udstilling om selv samme.

”Vi er super spændte, og glæder os til at kunne lange den over disken til vores lånere. Vi ser i det hele taget dette som et kæmpe Kalundborg-eventyr, og tror, at det vil være særligt sjovt for alle med lokalt kendskab at følge med i,” siger event og kulturformidler Anna Bjerning Berg Andersen.

Biblioteket sætter fokus på Carmen Curlers

Kalundborg biblioteker sætter i det hele taget et stort fokus på Carmen Curlers i efteråret, hvor de, ud over at have foredrag, også har en udstilling på Kalundborg Bibliotek. Sjove rekvisitter og billeder fra Carmendagene vil bl.a. være at finde i udstillingen, venligst tilvejebragt af Niels Plaschke og Jonas Henriksen.

Vi er meget taknemmelig for at kunne trække på så gode lokale kræfter” siger informations-og kulturformidler, der ansvarlig for udstillingen, Jette Toubro.

Udstillingen er at se på Kalundborg Bibliotek fra midt september til midt november 2022.

Ud over foredrag og udstilling har Kalundborg biblioteker oprettet en temaside på deres hjemmeside. Find temasiden her: www.kalundborgbib.dk/temaer/carmen-curlers. Den skal bruges som et samlet sted, hvor man kan orientere sig, om hvad der er af tilbud i forbindelse med Carmen curlers i hele kommunen.

Læs mere om Biblioteksklubben på www.kalundborgbib.dk/klub. Køb billet på: https://www.kalundborgbib.dk/arrangementer/mest-voksne/foredrag-soeren-e-jensen-carmen-curlers 

Del