Foredrag om Dronning Margrethe

Det er et indsigtsfuldt og spændende foredrag om Dronning Margrethes liv som regent. 

Foredrag om Dronning Margrethe Thomas Larsens holder foredrag, der tager udgangspunkt i bogen ”Monark og Menneske” på Svebølle Kvik Bibliotek den 15. september.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Er man nysgerrig på Dronning Margrethes 50 år som regent, og hvad er der egentlig sket i de fem årtier, hvor hun har siddet på tronen?

Så skal man komme til Thomas Larsens foredrag, der tager udgangspunkt i bogen ”Monark og Menneske” på Svebølle Kvik Bibliotek den 15. september. Det er et indsigtsfuldt og spændende foredrag om Dronning Margrethes liv som regent. 

Thomas Larsen er netop udkommet med bogen ”Monark og menneske”, som er skrevet i anledningen af Dronning Margrethes 50-års jubilæum som regent. Han stiller spørgsmålet: Hvad er der sket i de 50 år, Margrethe har siddet på tronen? Fra dengang hun som ung prinsesse pludselig ved sin fars død blev regerende monark. En ung mor til to og nygift. Dronningen er siden da blevet et samlingspunkt for nationen, en både elsket og respekteret regent.  

Thomas Larsen er en kendt journalist, politisk kommentator og forfatter til en række populære biografier af kendte danskere. I sin karriere har han fulgt Kongehuset tæt og interviewet Dronningen flere gange, senest også i sin bestseller ”De dybeste rødder”, hvori Dronningen fortolker Danmarkshistorien. 

Foredraget sætter fokus på, hvordan Dronningen har skabt sin nære relation med befolkningen gennem fem årtier som regent, hvordan hun har moderniseret monarkiet og ændret kurs i sin løbende samtale og dialog med befolkningen. Samtidig kommer han også ind på det generationsskifte, der en dag bliver en realitet, når Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary bliver Konge og Dronning af Danmark 

”Monark og menneske” er en fortælling om en dronnings liv og de søjler, det hviler på: Familien, nationen, rigsfællesskabet, historien, troen og kunsten. 

Ønsker man at deltage, kan billetter købes via www.kalundborgbib.dk eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg Kommunes bemandende biblioteker. Der er som vanligt rabatter til medlemmer af Biblioteksklubben, som alle kan blive gratis medlem af via www.kalundborgbib.dk/klub

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe, og foregår på Svebølle Kvik Bibliotek, Aktivitetscenteret den 15. september kl. 19.

Del