Foredrag for naturelskerne

I ord og naturbilleder gør Rune Engelbreth Larsen os klogere på den danske naturkrise.

Foredrag for naturelskerne
Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg afdelingen inviterer til gratis foredrag for naturelskeren.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg afdelingen inviterer til gratis foredrag for naturelskeren omkring naturens forarmelse og vildere natur, som en del af løsningen. Foredragsholder er debattør, naturfotograf, digter og politisk naturskribent Rune Engelbreth Larsen.   

I ord og naturbilleder gør Rune Engelbreth Larsen os klogere på den danske naturkrise, og hvorfor vildere naturnationalparker kan være en del af løsningen på problemet.

Konceptet "naturnationalpark", der er opfundet af foredragsholderen, er under etablering 15 steder i Danmark, hvilket imidlertid også skaber debat om dyrevelfærd, hegn og sikkerhed, når man færdes blandt store dyr som vilde heste, bisoner og elge i danske landskaber.

Rune Engelbreth er forfatter til flere bøger bl.a. "Danmarks genforvildede natur" - hvordan en accelererende naturkrise kan imødegås. Rune Engelbreth er ligeledes ophav til utallige artikler om naturens forarmelse og naturgenopretning, hvor en vildere natur er en del af løsningen. Han er endvidere medlem af Det Etiske Råd og Repræsentantskabet i Danmarks Naturfredningsforening

På globalt plan er ca. 200.000 arter uddøde inden for de seneste 500 år på grund af menneskets udbredelse, naturødelæggelse og ressourceforbrug. Dansk natur har det også skidt – faktisk ligger vi i bund i EU – og derfor er der brug for at gentænke en dansk naturforvaltning, der i højere grad tager udgangspunkt i naturens egne præmisser. Naturen mangler plads til at udfolde sig som natur.

Foredraget afholdes tirsdag den 15. november i aulaen på Skolen på Herredsåsen. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Del