Forårets smukke nuancer

Langt de fleste løgvækster – Stedmoderblomster og Hornvioler kan tåle klimaet i det helt tidlige forår. Derudover er det også tid til at plante hæk og store træer.

Forårets smukke nuancer
Rasmus Jensen fra Kalundborg Havecenter tror på, at foråret er lige om hjørnet, ganske som kalenderen viser. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I vinterferien åbnede Kalundborg Havecenter igen dørene op, og indenfor venter blandt andet smukke planter og krukker på forår og sommer. Kalenderen siger forår, og mon ikk også, at det venter lige om hjørnet.

Efter at have været lukket i en del af vintersæsonen, er Kalundborg Havecenter nu igen klar med alverdens fine forårsplanter, krukker, frø og meget andet, og de nyder at få besøg af de mange haveglade kunder hver dag.

”Vi har glædet os til at åbne op for alle vores kunder. Tingene er jo nok lidt, som det plejer at være på denne tid. Vi har fået en masse fine forårsblomster hjem, løgplanter, frø, græs, spirekasser og en masse andre ting,” fortæller Rasmus Jensen, der er den ene af de to ejere af havecentret på Stejlhøj i Kalundborg.

Vejret betyder meget

Rasmus Jensen fortæller, at vejret har stor betydning for netop hans branche. Mange venter med at gå i haven, hvis det er koldt og der er sne eller meget regn. Men når det så er mildt, og solen begynder at skinne, så strømmer folk ud i haverne, fordi de alle glæder sig til forår.

”Mange begynder så snart de kan. Når man fornemmer, at foråret er på vej. Vi kan mærke på kunderne, at de alle glæder sig til foråret og til at komme i haven. Især når vi har haft en grå og regnfuld vinter. De begynder med at rydde op i haven, køre på genbrugen osv., og så kommer de gerne forbi her for at købe forårsblomster, løg, frø osv.”

Langt de fleste løgvækster – Stedmoderblomster og Hornvioler kan tåle klimaet i det helt tidlige forår. Derudover er det også tid til at plante hæk og store træer.

”Lige nu er en rigtig god tid til at plante hæk, store træer og buske. De ligger stadig i vinterdvale, og passer dermed sig selv mere eller mindre lige nu,” fortæller Rasmus Jensen.

Populært med køkkenhave

Køkkenhaver og frugttræer er de senere år blevet mere og mere moderne. Mange aldersgrupper, også de unge, går meget op i at have frugt og grønt hjemme i haven, det ses tydeligt i Kalundborg Havecenter.

”Vi har rigtig mange, der sår frø, fx tomatplanter. Der skete et eller andet under Covid-19 mht. at være selvforsynende, og al den uro i verden har også gjort sit. Derudover er det også populært, fordi mange bare har fundet ud af, at det er alle tiders fritidsaktivitet. Vi kan mærke, at den yngre generation også er meget med, når det gælder køkkenhaver. Ligesom frugttræer også er utrolig populære,” siger Rasmus Jensen.

Åbningstiderne i Kalundborg Havecenter:

  • Mandag til fredag: 9 - 17.30
  • Lørdag, søndag og helligdage: 9 - 16

Del