Forældet lov står i vejen for drift og fremskridt

”Vi har inviteret Rasmus til Kalundborg, fordi vi havde flere problemstillinger, vi gerne ville rejse for ham som formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget..."

Forældet lov står i vejen for drift og fremskridt
Rasmus Horn Langhoff (S), der er formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, besøgte Kalundborg Forsyning. Her står han (tv) sammen med direktør for Kalundborg Forsyning, hans-Martin Friis Møller.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Rasmus Horn Langhoff (S), der er formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, besøgte Kalundborg Forsyning for at se forsyningens mange projekter og blive klogere på de udfordringer, særligt de store industriforsyninger i landet kæmper med.

Formanden for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget trak i sikkerhedssko, hjelm og den klassiske neongule Kalundborg Forsyningsjakke, og besigtigede sammen med forsyningens direktion og to bestyrelsesmedlemmer forsynings tekniske faciliteter. Derudover fik Rasmus Horn Langhoff også mulighed for at se et par af de fremtidige projekter, som forsyningen er i gang med at bygge.

”Vi har inviteret Rasmus til Kalundborg, fordi vi havde flere problemstillinger, vi gerne ville rejse for ham som formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget. Vi forsyner al industrien i Kalundborg, men i de seneste år har vi mødt en del problemer med det, vi kalder atypiske vandselskaber, altså dem, der bl.a. leverer procesvand til industrien. Lige nu står forældede lov i vejen for drift og fremskridt,” siger Hans-Martin Friis Møller, der er direktør i Kalundborg Forsyning.

Under besøget drøftede direktionen og bestyrelsen også såkaldte restvarmeprojekter med Rasmus Horn Langhoff.

”Vi mener egentlig, der er tale om en landsdækkende udfordring, hvor varmeselskaber landet over skal blive bedre til at udnytte og bruge overskuds- og restvarme til at lave billig og miljøbevidst fjernvarme til deres borgere, og her vil vi gerne have hjælp af Rasmus Horn Langhoff og de andre politikere,” fortæller Hans-Martin Friis Møller og fortsætter: ”Vi efterspørger en 'klog regulering' af danske forsyningsvirksomheder, hvor deres kompetencer udnyttes i langt højere grad. Derudover skal vi skubbe endnu mere til en grøn omstilling sammen og gøre det mere attraktivt at udnytte de synergier, der til tider går til spilde, fx overskudsvarme fra industri og lignende. Heldigvis oplevede jeg en meget lyttende og spørgelysten Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.”

Del