Folk strømmer til fra hele landet for at se udstillingen om industrieventyret

"vi har mange grupper som bliver kørt til Kalundborg i busser for at se udstillingen. Vores omsætning i uge 26 til og med uge 30 i år ligger 106% over samme periode sidste år"

Folk strømmer til fra hele landet for at se udstillingen om industrieventyret
Daværende transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) satte sig til rette bag Arne Bybjergs skrivebord, her sammen med museumsdirektør Eskil Vagn Olsen og borgmester Martin Damm (V) i forbindelse med åbningen sidste år. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Siden Kalundborg Museum i oktober sidste år slog dørene op for udstillingen om Carmen Curlers, er gæsterne strømmet til. Busser kører gæster til Kalundborg fra hele landet.

Det er den største udstilling Museum Vestsjælland nogensinde har afholdt, udstillingen om industrieventyret Carmen Curlers i Kalundborg, der blev en katalysator for kvindefrigørelse og nye familiemønstre i Vestsjælland.

Daværende transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) åbnede udstillingen på Kalundborg Museum i oktober måned 2022 og siden er gæsterne strømmet til. Ikke bare lokale men gæster fra hele landet som køres til Kalundborg i busser.

TV-serien om Carmen på DR har været med til, at udstillingen på Kalundborg Museum er blevet en stor succes.

”Der er stadigvæk stor interesse for Carmen Curlers, vi har mange grupper som bliver kørt til Kalundborg Museum i busser for at se udstillingen. Vores omsætning på Kalundborg Museum i uge 26 til og med uge 30 i år ligger 106% over samme periode sidste år, fortæller Eskil Vagn Olsen, museumsdirektør i Museum Vestsjælland.

DR er klar med anden sæson af TV-serien om Carmen Curlers her til efteråret og derfor regner Kalundborg Museum med, at den store interesse for udstillingen om den lille elektriske papillot vil fortsætte.

”I forbindelse med efterårsferien laver vi et tiltag hvor der bliver mulighed for at se hvor hurtigt man kan samle et sæt Carmen Curlers. Så kan mor og far fx dyste mod børnene. Museum Vestsjælland er også med på Mørkøv Kræmmermarked i september for første gang, her bliver Carmen Curlers temaet også taget op,” fortæller Eskil Vagn Olsen.

Del