Fokus på sundhed til World Diabetes Day

Mandag markerede Novo Nordisk World Diabetes Day i Kalundborg, som set de sidste mange år.

Fokus på sundhed til World Diabetes Day
Flere end 1000 mennesker mødte op, og deltog i festlighederne, med fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes, på Torvet i Kalundborg. Her er det Katrine Bille, der underholder. Fotos: Ole Agerbæk.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går, mandag, markerede Novo Nordisk World Diabetes Day i Kalundborg, som de har gjort de tidligere år. Flere end tusind mennesker mødte op, og deltog i festlighederne, med fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes, på Torvet i Kalundborg.

Mandag eftermiddag og aften kunne man bl.a. møde Diabetesforeningen og Go’ Form på Torvet i Kalundborg. Derudover var der Diabetes løb, som hele 780 deltog i. Katrine Bille, kendt fra Lille Nørd, underholdte på bedste vis. Derudover afholdte Kalundborg Idrætsforening (KIF) WDD-løbet for både børn og voksne, hvor 780 deltog i den gode sags tjeneste. Derudover hyggede børn og voksne sig med spil og hygge omkring bålet, og der var både juice, kaffe m.m. i boderne.

Om World Diabetes Day

WDD markeres hvert år den 14. november verden over, og det er International Diabetes Federation (IDF), der står bag. Formålet er at sætte fokus på diabetes og de komplikationer, som ofte følger med sygdommen, samt på forebyggelse og behandlingsmuligheder.

Fakta om diabetes

  • På verdensplan lever 1 ud af 10 voksne med diabetes. Det er mere end 537 millioner voksne (20-79 år). Dette tal forventes at stige til 783 millioner i 2045.
  • Næsten 1 ud af 2 voksne (44%) med diabetes er ikke diagnosticeret. De fleste af dem har type 2 diabetes.
  • 541 millioner voksne på verdensplan har øget risiko for at udvikle type 2 diabetes.
  • 1 ud af 6 fødende (svarende til cirka 21 mio.) er påvirkede af forhøjet blodsukker under graviditeten1.

Del