Fokus på sundhed og fællesskab

Kalundborg midtby bliver lørdag d. 2. september forvandlet til et pulserende centrum af liv, energi og fællesskab.

Fokus på sundhed og fællesskab
Fra kl. 10 - 14 fyldes Lindegade, Skibbrogade, Klostertorvet, Klosterparken og Munkesøen med aktiviteter, og over 50 foreninger viser de fantastiske tilbud, de har at byde på. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 2. september 2023 bliver Kalundborg midtby forvandlet til et pulserende centrum af liv, energi og fællesskab. Sammen med foreninger, frivillige og øvrige aktører afholder Kalundborg Kommune nemlig "BEVÆG - en Sundheds- og idrætsfestival". Alle aktiviteter er helt gratis.

Fra kl. 10 - 14 fyldes Lindegade, Skibbrogade, Klostertorvet, Klosterparken og Munkesøen med aktiviteter, og over 50 foreninger viser de fantastiske tilbud, de har at byde på. Man får mulighed for at prøve nye idrætsgrene, udfordre sig selv og opdage skjulte talenter. Uanset om man er ung, ældre eller midt i mellem, erfaren eller nybegynder – der er aktiviteter for alle.

Indretning af festivalpladsen

I år indrettes festivalen lidt anderledes, for at give besøgende den bedst mulige festivaloplevelse samtidig med, at foreningerne får de bedste forudsætninger for at fremvise deres aktiviteter. Festivalområdet inddeles I seks temaområder, hver med deres fokus.

Street

L.O.W Academy er klar til at vække skatebanen til live og få rampen til at gløde, når de afholder åben workshop i Munkesøen. Kalundborg Saintz dominerer basketbanen, og der vil med sikkerhed være masser af action og nervepirrende øjeblikke.

Outdoor

For dem, der elsker eventyret og spændingen ved spejderlivet, vandsport og vinden i håret, vil outdoor- området fremstå som det ultimative paradis. De forskellige outdoorforeninger arbejder sammen om at skabe en hyggelig oase, hvor folk kan samles.

Kreativitet og fordybelse

I Klosterparken ved gymnasiet venter et inspirerende kreativitets- og fordybelsesområde. Her samles foreninger, der tilbyder muligheder for fordybelse og kreativitet. Her er plads til poesi, sang og dyb koncentration omkring cirkuskunstner

Bold

Boldområdet bliver samlingspunktet for boldspilsforeningerne. Skyd bolden i mål og lad jublen bryde løs på boldområdet - for her er det kun fantasien og boldkunsten, der sætter grænserne.

Bevægelse

Kroppen og bevægelsen stjæler rampelyset, når foreningerne indtager pladsen i Bevægelsesområdet på Klostertorvet, der bliver centrum for en masse opvisninger og en teaterinstallation, man selv kan blive en del af. Der sluttes af med fælles salsa workshop.

Information og Folkesundhed

I Lindegade og Skibbrogade kan man få værdifuld oplysning og information om vigtige sundhedsemner, og der er masser af ro til at have de gode samtaler, der kan gøre en forskel. Café Solsikken er åben for salg og mulighed for en rolig stund.

Trætte ben? Intet problem!

Med Cykling Uden Alders cykelpiloter kan man nemt og bekvemt komme rundt mellem områderne. Der er opsat seks stoppesteder forskellige steder i festivalområdet. Her kan man vente på cykelpiloterne, der kan transportere dig rundt.

BEVÆG er ikke bare en festival, der fokuserer på sundhed og idræt. Det er meget mere end det. Det er en fejring af fællesskab og meningsfulde forbindelser. Hele Kalundborg skal samles i en fælles bevægelse. Det handler ikke kun om at styrke vores kroppe, men også om at bevæge os sammen og skabe fællesskaber, der giver mening.

Se hele programmet på kalundborg.dk/bevæg og følg med på BEVÆGs Facebookside.

Del