Fokus på de mange arrangementer i Kalundborg

25 koncerter, 24 forestillinger, 36 foredrag, 32 motionstilbud – alene i marts måned. I alt er der oprettet 439 events i kulturkalenderen i marts 2023.

Fokus på de mange arrangementer i Kalundborg
Der sker rigtig mange ting i Kalundborg Kommune, og TV-Kalundborg vil gerne være med til at udbrede budskabet til den kalender, der findes på Kalundborg Kommunes hjemmeside. Fotos: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Der sker rigtig mange ting i Kalundborg Kommune, og TV-Kalundborg vil gerne være med til at udbrede budskabet om de mange arrangementer, herunder koncerter, foredrag, teater, workshops og meget andet. På TV-Kalundborg.dk vil der derfor fremadrettet under 'Det Sker' hver torsdag være information om, hvad der sker i den kommende weekend i kommunen, hvilket man også kan se på kommunens Kulturkalender.

25 koncerter, 24 forestillinger, 36 foredrag, 32 motionstilbud – alene i marts måned. I alt er der oprettet 439 events i Kulturkalenderen i marts 2023. Mange arrangører, lokationer og typer af events er allerede repræsenteret, men der er stadig mange, som ikke gør brug af muligheden for at synliggøre deres aktiviteter. Der er også stadig mange borgere, der ikke kender kalenderen. Det vil Kalundborg Kommune og TV-Kalundborg.dk gerne gøre noget ved.

Det er vores oplevelse, at der er mange der stadig ikke kender til Kulturkalenderen og alt det der sker i Kalundborg Kommune. Vi håber, at kulturkalenderen bliver det sted man naturligt orienterer sig, når man vil se hvad der sker i Kalundborg, fortæller Julie Cebula og Cathrine Sinding fra Kultur og Fritid.

Opfordrer til at lægge begivenheder ind i Kulturkalenderen

Udover at TV-Kalundborg.dk fremadrettet vil informere borgerne om de mange aktiviteter i kommunen, vil vi også gerne opfordre til, at man benytter Kulturkalenderen, der er den kalender, som Kalundborg Kommune blandt andet benytter til at holde styr på de mange aktiviteter, der foregår i kommunen.

Hver torsdag vil der på TV-Kalundborg.dk komme en opdateret plan over, hvad der sker i den kommende weekend således, at borgerne kan klikke sig ind på kommunens Kulturkalender, og der læse mere om de enkelte arrangementer. Har man et arrangement, man gerne vil have med på kalenderen, kan man ligeledes klikke sig ind på kalenderen og få det sat i.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hans Munk, fortæller, at det vil være fantastisk, hvis TV-Kalundborg vil formidle budskabet videre om alt det, der foregår i Kalundborg Kommune. Da han er klar over, at mange ikke kender kommunens Kulturkalender.

”Det er da fantastisk rart, at vi kan samarbejde om at kunne fortælle borgerne i Kalundborg Kommune om alle arrangementerne, flest muligt er klar over alle de tilbud, vi faktisk har i kommunen. Der er desværre en hel del, der ikke kender til Kulturkalenderen, også foreninger, og vi formår åbenbart ikke at synliggøre den godt nok. Derfor sætter vi stor pris på, at TV-Kalundborg vil være med til det, og vi opfordrer samtidig alle foreningerne m.fl. til at bruge kalenderen og tilføje, når de har et arrangement.”

Hvad er Kulturkalenderen?

Kulturkalenderen er en platform, der giver et samlet overblik over de arrangementer mv. der finder sted i Kalundborg Kommune. Kalenderen finder man bl.a. på Kalundborg Kommunes hjemmeside www.kalundborg.dk/kulturkalender og på TV-Kalundborg.dk. Man kan både søge på en specifik dato, periode eller kategori, en kombination af disse eller bladre kulturkalenderen igennem for inspiration.

For arrangører

Man kan lægge alle mulige slags begivenheder ind i Kulturkalenderen. Det kan være alt lige fra koncerter til skakturneringer, loppemarkeder, biludstillinger, teater, kunstudstillinger, gymnastikopvisning osv. 

"Det er ret simpelt at indtaste sit arrangement i kalenderen, og det er helt gratis. Man skal bare huske at arrangementerne skal være åbne for offentligheden. Derudover anbefaler vi at oprette i god tid – intet arrangement er for stort eller småt, siger Julie Cebula og Cathrine Sinding fra Kultur og Fritid.

Der kan gå 1-2 dage før arrangementet er synligt i kalenderen, da alle arrangementerne bliver godkendt af KultuNaut.dk Man skal huske at angive, hvem der er arrangør af arrangementet ved oprettelse og evt. tilføje billetlink.

Kulturplakaten

Hver måned udgiver Kultur og Fritid Kulturplakaten, der viser et udsnit af de mange events, som er oprettet i Kulturkalenderen. Med andre ord er det en forudsætning at arrangementet er indtastet i Kulturkalenderen. Det tilsigtes at vise et så bredt muligt udvalg af aktiviteter, arrangører og lokationer. Kulturplakaten hænger på bibliotekerne, i hallerne, hos flere samarbejdspartnere og kan hentes som print på kommunens biblioteker.

Del