Fødselsdag - det skal fejres

I den anledning er der en masse tilbud fra den 25. maj til den 3. juni, herunder konkurrencer for både store og små.

Fødselsdag - det skal fejres
Tøjbutikken 'Anni Wear' lå til at begynde med i Jyderup, hvor Anni Valla åbnede den i 2005. I 2007 åbnede Anni Valla endnu en butik – denne gang i Kordilgade i Kalundborg. I dag er det Mette Valla, der ejer og bestyrer butikken i gågaden i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 25. maj fejrer Anni Wear i Kordilgade i Kalundborg 18-års fødselsdag. I den anledning er der en masse tilbud fra den 25. maj til den 3. juni, herunder konkurrencer for både store og små.

Anni Wear lå til at begynde med i Jyderup, hvor Anni Valla åbnede den i 2005. Konceptet var, at både små og store kunne finde noget, de kunne lide og kunne passe. I 2007 åbnede Anni Valla endnu en butik – denne gang i Kordilgade 40 i Kalundborg. I et års tid drev hun begge butikker, men besluttede sig så for at koncentrere sig om butikken i Kalundborg. I dag ejes butikken af Annis datter, Mette Valle, der overtog forretningen for to år siden, da Anni Valla døde. Butikken har dog i en periode været lukket i Kalundborg, og har været flyttet lidt rundt i gågaden, men har i dag til huse i Kordilgade 24.

Idéen til butikken startede ved, at vi skulle meget langt for at købe tøj til mig. Jeg var på det tidspunkt 11 år, og var for stor til børnetøj, men for lille til voksentøj, så min mor ville åbne en butik med tøj for alle. Hun har tidligere haft købmandsforretning, og var også dengang rigtig glad for at have butik, så det ville hun gerne igen,” fortæller Mette Valla, og fortsætter: ”Jeg er vokset op med butikken, så da min mor, helt uventet, i foråret 2020 fik konstateret kræft og døde fire måneder senere, var det naturligt for mig at drive butikken videre, selv om det var lige ved at gå helt anderledes. Det var et chok for os, at min mor døde, og vi havde under sygdomsperioden sat butikken til salg. Der var mange interesserede købere og en var meget tæt på at købe den, men så fortrød jeg samtidig med, at køberen ikke kunne låne penge i banken, så det hele løste sig, og jeg er superglad for, at det blev sådan.”

Hele familien er med

Faktisk havde Anni Valla lige fra begyndelsen sine to døtre, Pernille og Mette med, ligesom Mette Vallas far, Niels, også har været en dal af butikken på sidelinjen som pedel og alt-mulig-mand. Niecen Maja har ligeledes hjulpet til.

Vi, i familien, har altid været meget involveret. Det har aldrig ’bare’ været et arbejde, men snarere en fælles familie-interesse og en del af familien. Min søster, Pernille, og jeg har været med hele vejen. Hjulpet til i butikken, været med til at handle ind, styre hendes Facebookprofil osv. Vores far har hjulpet med alt det praktiske - når der fx skulle bygges prøverum og males, når vi skulle flytte lokaler, og så tog han med på outletmesser. Hendes barnebarn (min niece), Maja, har også fra helt spæd været meget med i butikken, hvor hun har snakket med kunderne og været med i videoer på Facebook,” fortæller Mette Valla.

Forskellige mærker

I butikken finder man mange forskellige mærker af både tøj og sko. Kendte mærker og mindre kendte mærker, da Mette Valla godt kan lide at mikse.

Butikken har i dag mærkerne Jdy, Only Carmakoma, Vero Moda, B. young, Ofelia og Sisters Point. Vi har størrelser helt fra 34-54. Tilbud har vi altid masser af, og vi prioriterer stadig et højt flow med et stort udskiftning af varerne, og der kommer mange nye varer hver eneste dag,” fortæller Mette Valla.

Kom til fødselsdag

Torsdag den 25. maj kan butikken fejre 18 års fødselsdag og det fejres med lidt godt at spise og drikke til kunderne og selvfølgelig en masse gode tilbud, konkurrencer og meget andet hele ugen.

”Men på torsdag har Anni Wear 18-års fødselsdag, og det skal selvfølgelig fejres. Vi kommer til at lave nogle rigtig gode knaldtilbud med priser helt ned til 18 kr. og alt, hvad der ikke er nedsat, giver vi 20% rabat på hele ugen. Vi byder på kaffe, kage og sodavand til alle, der kommer på besøg. Der kommer en hel masse konkurrencer, så man skal følge med på vores Facebookprofil og Instagram. Endelig kommer der lidt udvidede åbningstider, så alle kan nå forbi,” slutter Mette Valla af med at fortælle.

Del