Flyvende tæppe over Møllebakken

Den eneste, der lytter til Hodjas eventyrlystne længsel, er den gamle El-Faza, som låner Hodja et flyvende tæppe. Hodja begynder straks på at øve sig i at flyve på tæppet, og snart drager han ud i verden.

Flyvende tæppe over Møllebakken De flotte kulisser til Hodja fra Pjort er nu stillet op på Møllebakken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Amatør Teater indtager det nyrenoverede amfiteater i Gryden på Møllebakken i Kalundborg, når KAT sætter liv og musik til fortællingen om Hodja fra Pjort. Onsdag aften blev der øvet udendørs for første gang. 

Musicalen Hodja fra Pjort er en herlig historie om drengen Hodja. Han bryder sig ikke særlig meget om at gå i skole. Han vil hellere ud at se verden.

Hodja bor i landet Bulgislav, hvor hans far er skrædder og han har syet så længe, at han er blevet helt skeløjet af det.

KAT opfører familiemusicalen i Gryden på Møllebakken, med Klaus Vig Ødegaard som instruktør, fra d. 19. til 27. august.

I alt er der 70 personer involveret i musicalen, 35 på scenen og 35 bagved.

De kreative kulisse-byggere har været i gang og de er nu sat op i Gryden, her har Rikke Skovgaard, der tidligere har lavet tegnefilm i mange år, en stor finger med i malerarbejdet. Det er blevet rigtigt flot.

Onsdag aften mødtes amatørskuespillerne så i Gryden for første gang for at øve de mange replikker.

”Til at starte med var det lidt trægt med tilslutningen, men det er heldigvis blevet bedre, vi kunne godt have været lidt flere, men så er der bare nogle som har flere roller,” fortæller Klaus Vig Ødegaard, inden øve aftenen begynder.

Hovedrollen som Hodja er givet til 12-årige Elias Ege Olsen, han var dog forhindret til onsdagens øve aften.

Det flyvende tæppe

Den eneste, der lytter til Hodjas eventyrlystne længsel, er den gamle El-Faza, som låner Hodja et flyvende tæppe. Hodja begynder straks på at øve sig i at flyve på tæppet, og snart drager han ud i verden.

Og netop det flyvende tæppe har været en udfordring for KAT, især da forestillingen foregår udendørs.

”Det har jo givet noget af en udfordring at lave et flyvende tæppe når nu vi er udendørs, havde vi været inde kunne man lave noget med nogle snore, men vi har fundet en løsning som vi ikke lige løfter sløret for nu,” fortæller Klaus Vig Ødegaard.

Det er Sebastian som med sin fine og iørefaldende musik har skabt en rigtig familiemusical.

Billetter til de fem forestillinger kan bestilles over Billetnet, klik her

Del