Flotte bygninger præmieret

Sommerhuset på Floravej i Vollerup er blevet præmieret af Kalundborg Kommune. Foto: Kalundborg Kommune

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune har afholdt bygningspræmiering på en række flotte ejendomme i kommunen. Tre ejendomme er blevet præmieret mens to andre ejendomme har fået hædrende omtale.

Et præmieringsudvalg bestående af Jakob Beck Jensen (V) Formand for Kalundborg Kommunes teknik- og miljøudvalg, Aase Due (S), arkitekt Stig Løcke og kommunens egen arkitekt Knud Groth, har fundet frem til tre bygninger som er blevet præmieret.

Det er dels et sommerhus på Floravej i Vollerup, et sommerhus, Rågevej, Kirke Helsinge Strand og boligblokke på Stationsvej og Slagelsevej i Kalundborg.

Om sommerhuset på Floravej står der i motiveringen for præmiering: Sommerhuset er udført i et fornemt samspil med kystlandskabet, hvor havets overflade og de store træer underbygges i husets vandrette og lodrette linjer. Oplevelsen af ude og inde underbygges på overbevisende måde af husets komposition, gedigne materialevalg og den gennemførte detaljeringsgrad.

Om sommerhuset ved Kirke Helsinge Strand skriver Kalundborg Kommune, sommerhuset er udført med stor ydmyghed for stedet og indgår herved i god samhørighed med den omgivende natur. Det enkle formsprog med bevidst anvendelse af glaspartier mod vest inviterer himmel og hav ind og skaber en flydende overgang imellem ude og inde.

Der var også præmiering til boligselskabet FOB som har renoveret to boligblokke på Slagelsevej og Stationsvej i Kalundborg.

Bebyggelsen præmieres for en gennemgribende energirenovering der er udført på smukkeste vis i forståelse for gadebilledet og med respekt for bebyggelsens stil, står der i indstillingen.

Der var hædrende omtale til nye KreaLade fra 2018 på Kalundborg Friskole og til et udhus på Nyrupvej i Kalundborg.

Egentlig skulle præmieringen være foretaget sidste år, men som med så meget andet blev det udskudt på grund af coronavirus.

Del