Flot skulptur til 100-årig

Borgmester Martim Damm sammen med bestyrelsesmedlemmerne Johnny Lihme, Arne Sørensen og Svend Pedersen ved den nye skulptur. Foto Jens Nielsen

Af Jens Nielsen kontakt@tv-kalundborg.dk

Imponerende flot skulptur til Reersø Havn i forbindelse med 100-års jubilæet.

Solen brød igennem skyerne lørdag eftermiddag ligesom flere hundrede gæster myldrede ind i det, til lejligheden, opstillede telt på Reersø Havn for at fejre at det i år er 100 år siden at havnen blev indviet.

Bestyrelsesmedlem Johnny Lihme bød de mange gæster velkommen og gennemgik historien for 100-års jubilaren inden alle gæster samledes uden for teltet hvor gaven fra Reersø Bådeklub og Musholm A/S skulle afsløres, en opgave der var lagt i hænderne på borgmester Martin Damm, som kunne hive det røde klæde af en flot skulptur der forestiller to sejl.

”Den er blevet imponerende flot, den er blevet bedre end vi havde regnet med. Den er udført i otte millimeter rustfri stål der er valset og maskinpoleret”, fortalte Robert Bang Hansen fra Reersø Bådeklub.

Det er Bådeklubbens bestyrelse der har designet skulpturen i samarbejde med STT Smeden der også har fremstillet skulpturen. BS Diamanten har boret hul i stenen som GSC Anlæg har leveret. Stenen som skulpturen står på er fundet blandt de mange tons sten der er blevet brugt til etablering af den nye stenmole på havnen.

Bestyrelsen for ’Fonden bag Reersø Havn’ skal nu finde den helt rigtige placering for den nye skulptur.

På Reersø bestemmer man selv

De fleste havne i Kalundborg Kommune er styret af kommunen, men ikke Reersø Havn, den er styret af ’Fonden bag Reersø Havn’ hvor en bestyrelse træffer beslutningerne og i borgmesterens tale under festmiddagen lørdag aften kom det også frem at på Reersø bestemmer man selv,

”Det er vigtigt at huske at Reersøerne vil selv bestemme, du må aldrig pådutte dem noget, det har vi prøvet og det gik ikke godt, den bemærkning har jeg aldrig glemt”, sagde Martin Damm om et godt råd han fik for flere år siden af et ældre kommunalbestyrelsesmedlem, hvilket fik de mange feststemte gæster til at bryde ud i klapsalver.

”I har på dygtig vis forvandlet havnen fra fiskeri til en driftig erhvervs og lystbåde havn, og vi mødes om tingene over en kop kaffe og så træffer i selv jeres beslutninger”, fortsatte borgmesteren sin tale inden kommunens pengegave blev overrakt til bestyrelsesformand Arne Sørensen.

Del