Flot natur på Røsnæs i frisk modvind

Deltagerne masser af flot natur, bakker og ikke mindst masser af frisk modvind hele vejen ind til Kalundborg, hvor der var mål i Munkesøen.

Flot natur på Røsnæs i frisk modvind
Der var masser af modvind på snuden da det store felt af motionsløbere startede fra Røsnæsspidsen fredag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg I.F. afviklede for 43. gang det klassiske Røsnæsløbet St. Bededag. Et motionsløb med masser af flot natur på Røsnæs og med masser af modvind.

84 motionsløbere stillede fredag formiddag til start i den 43. udgave af Røsnæsløbet. Et motionsløb med fire forskellige distancer, 5 km., 15,5 km., halvmaraton og maraton.

Deltageren til maraton distancen, var der kun en enkelt af, startede i Munkesøen og løb ud til Røsnæsspidsen og tilbage igen.

5 km. ruten startede også i Munkesøen mens resten af deltagerne blev kørt i bus til Røsnæsspidsen hvor starten gik præcis kl. 11.

Her fik deltagerne masser af flot natur, bakker og ikke mindst masser af frisk modvind hele vejen ind til Kalundborg, hvor der var mål i Munkesøen.

Allerede i 1929 blev det første Røsnæsløb afholdt. Dengang var der ikke rigtigt noget der hed motionsløb. Løbet var en del af det danske mesterskab i langdistanceløb, og ruten fra spidsen af Røsnæs til opløb på Gisseløre stadion var 20 km. 

I 1979 blev løbet genoptaget som et motionsløb på 16 km. med start på Røsnæsspidsen og mål på Munkesøen Stadion. Senere er der kommet en kortere rute med, så der er gå- og løbetilbud til flere. Denne rute foregår i Kalundborg by.

I forbindelse med at St. Bededag nu er afskaffet blev sidste gang Røsnæsløbet afvikles på denne dag, men måske KIF finder en anden dag til det traditionsrige Røsnæsløbet.

Del