Flertal vil vente med at tage stilling til en Kattegatforbindelse

Borgmesterens forslag om, at vente med en henvendelse til transportministeren blev vedtaget med stort flertal.

Flertal vil vente med at tage stilling til en Kattegatforbindelse

Af Jens Nielsen

Enhedslisten og SF havde til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde stillet forslag om, at en samlet kommunalbestyrelse skulle sende et brev til Transportministeren, hvor det fremgår, at der i Kalundborg er fuld enighed om, at en bro fra Røsnæs eller Asnæs med tilhørende motorvej ikke er en ønskelig løsning. 

Punktet nåede dog aldrig rigtigt at blive debatteret da borgmester Martin Damm stillede et procedureforslag om, at kommunalbestyrelsen venter med at debattere sagen til den endelige forundersøgelse, er klar senere på året.

”Jeg stiller et forslag om, at vi udsætter sagen til vi som myndighed bliver hørt og der foreligger et høringsmateriale så vi har et grundlag for at udtale os,” sagde Martin Damm.

Thomas Malthesen Hiorth, SF, var dog ikke begejstret for den løsning.

”Erfaringen fra andre projekter rundt om i landet, er at hvis man vil påvirke projektet, så er man nødt til at komme på banen så tidligt som muligt. Meget gerne før der er går en VVM-proces i gang,” sagde han.

Niels Erik Danielsen, Enhedslisten, var absolut heller ikke tilfreds med borgmesterens forslag.

”Jeg ved ikke, hvad det er for en verden i lever i, men i har ikke sat jer ind i det materiale som er tilgængelig nu. Der ligger en rapport på 652 sider, som giver en meget grundig indføring i, hvor linjeføringerne skal være. Hvis i havde sat jer ind i det, så kunne vi faktisk få en meget spændende diskussion, så jeg synes det er lidt flot, at sige vi skal vente til der er noget materiale, der er masser af materiale,” sagde han

Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti var enig med borgmesteren

”Vi har som sådan ikke noget imod at diskutere sagen allerede nu, men jeg er enig med borgmesteren i, at det ville være rart hvis det var lidt mere konkret det som vi kigger ind i. Det kunne være rart at se nogle streger på et kort først, vi risikerer at bruge megen tid på at diskutere noget, som måske aldrig bliver til noget,” sagde han.

Og Tonny Voldby Pedersen, Nye Borgerlige, var også enig med Martin Damm.

”Vi går også ind for, at vi udsætter sagen til det rigtige tidspunkt, men der er dog nogle gode og interessante tanker i det som er foreslået. Nemlig at vi henvender os til vores bagvedliggende organisationer, og siger, at det der med at køre en motorvej ud over Røsnæs eller Asnæs, det synes vi ikke er en god ide,” sagde Han.

Borgmesterens forslag om, at vente med en henvendelse til transportministeren blev vedtaget med stort flertal, kun Niels Erik Danielsen og Thomas Malthesen Hiorth stemte imod.

Del