Flere vacciner tættere på borgerne, tak.

Debatindlæg: Flere vacciner tættere på borgerne, tak

Da vaccinationsprogrammet i starten af året for alvor blev rullet ud til borgerne i Danmark, var en af parolerne, at den enkelte dansker ikke skulle have meget mere end tyve kilometer til nærmeste vaccinationssted. Alt andet lige en rimelig udmelding, al den stund, at der er stor forskel på mobiliteten i befolkningen.

Derfor var det også med glæde, at vi kunne konstatere, at vi i Kalundborg Kommune fik placeret et vaccinationssted på Hareskovvej i Kalundborg By, således, at borgerne i Kalundborg Kommune, alt efter bopæl, er dækket fint ind af vaccinationssteder i hhv Kalundborg, Slagelse og Holbæk.

Desværre oplever vi nu, at en række borgere har svært ved at få tider til vaccination i Kalundborg. Det beror på, at der bliver kørt vacciner ud i et meget begrænset antal til vaccinationsstedet på Hareskovvej. Derimod er der et stort udvalg af vaccinationstider i såvel Holbæk som i Slagelse. Det hjælper blot ikke de borgere i Kalundborg, for hvem transport er en udfordring. 

Risikoen ved at fordele vaccinerne skævt er, at områder bliver underdækket, fordi det er for besværligt at få en tid til vaccination. Det er det, der er ved at ske i området omkring Kalundborg By lige nu – og det betyder jo, at kampen mod corona-virus bliver trukket unødigt i langdrag, og at det er de mindst ressourcestærke borgere, der kommer til vente længst på at komme til i vaccinationskøen. 

Kalundborg Kommune har gjort opmærksom på problemstillingen overfor Region Sjælland. Vi opfordrer til, at der hurtigst muligt bliver oprettet flere vaccinationstider i Kalundborg Kommune, således, at alle borgere i Kalundborg Kommune får bedre mulighed for at blive vaccineret inden for en overskuelig afstand fra deres bopæl. Til glæde for borgerne, samfundet og kampen for at komme Covid-19 til livs hurtigst muligt.

Martin Damm, Borgmester i Kalundborg Kommune & Peter Jacobsen, formand for Ældre – og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune.

Del