Flere sprit- og narkobilister i julen

Flere sprit- og narkobilister i julen

Af Jens Nielsen

Patruljer fra Midt- og Vestsjællands Politi har standset flere spiritus- og narkobilister hen over julen. En enkelt var i forvejen frakendt retten til at køre bil, men valgte alligevel at sætte sig bag rattet.

Fredag, juleaftensdag, kl. 16.48 blev en 36-årig mand fra Gørlev anholdt og sigtede af politiet for spirituskørsel i en personbil på Svallerup Søvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Fredag aften kl. 21.30 blev en 22-årig mand fra Letland, men med arbejdsmæssig relation til Danmark, anholdt og sigtet for spirituskørsel i en dansk registreret personbil på Esbern Snaresvej i Kalundborg. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden

Juledag kl. 14.30 fik politiet standset en personbil på Hovedgaden i Høng, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Gørlev, som blev skønnet påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen, så han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven.

Endvidere viste det sig, at han i forvejen også var frakendt kørekortet, så han slet ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves. Den overtrædelse af færdselsloven blev han også sigtet for.
Den 34-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om hash).

Endelig blev en 26-årig mand fra Karlslunde standset af politiet på Tværvej i Snertinge 2. juledag kl. 22.40 og sigtet for narkokørsel.

Narkometertesten gav udslag for påvirkning af kokain, så den 26-årige blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Del